BALKANSKA FATALNA BARBIKA: Slađana Mandić otkriva za Dnevno.rs ko je ona kad se skinu šminka, glamur i sjaj!

Slađana Mandić
Promo

Kombinacija izgleda Barbike i Niki Minaž i glasa čudesno talentovane Slađe Mandić dovela je do toga da pršte pohvale na račun njenog novog spota.

 

Kada se povežu imena Jala Brat, Buba Corelli i Slađana Mandić, onda je i više nego jasno da je pred nama hit koji je zapalio Balkan. Tako je spot za pesmu “Kap u moru”, koji je Slađa objavila u martu ove godine, jedan od najgledanijih na našim prostorima. To ne čudi – naročito kad se uzme u obzir da je Haris Dubica odradio vrhunski posao.

O svojoj karijeri i životu van blještavila estrade za portal Dnevno.rs pričala je Slađana Mandić, pevačica iz Sarajeva i finalistkinja popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

  • Potekla si iz muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, koliko ti je iskustvo na takvom takmičenju pomoglo da nakon njega nastaviš svoju karijeru?

Dugo sam u ovom poslu, iza sebe imam album, nekoliko festivala i dva puta sam se takmičila na izboru za BiH predstavnika na Eurosongu. Nakon toga su se spontano desile “Zvezde Granda”, koje su mi zbog svoje velike gledanosti, pomogle da se predstavim širokom auditorijumu. Svakako još jedno novo iskustvo i, naravno, napredak u karijeri, zbog velike gledanosti i veće zapaženosti mene kao pjevača.

  • Sa kojim se sve izazovima susreće žena kada se bavi šou biznisom?

U našem poslu kao i u životu i drugim branšama, postoje usponi i padovi, prepreke, porazi i sve ono što čini život. Za početnike i te kako je bitna podrška porodice, vaspitanje i pravilno usmjeravanje. Samim tim i lakše je odoljeti izazovima, u smislu da vas ne ponese slava, uspijeh i slično. Moj najveći izazov je oduvijek bio da budem što bolja, da učim što više i samim tim da uspijem, isključivo svojim radom i talentom.

 

 

  • Koje su lepe, a koje manje lepe strane estrade?

Iz mog iskustva, prije svega naporan i iscrpan fizički posao uz sva putovanja i odricanja. Naravno, naš posao se svodi na zabavljanje ljudi, na noćni zivot i “kafanu”, a to ni malo nije lako. Što se mene tiče, nikad nisam doživjela ništa neprijatno i uvijek sam bila poštovana u svom poslu kao pjevač i umjetnik.

  • Šta je po tvom mišljenju tvoj najjači adut u osvajanju muzičkog neba?

Pored talenta koji mi je Bog dao, kažu i ta iskrena emocija u glasu sa kojom sam se rodila. Ljude pogađaju moje interpretacije i, kako kažu, tuga u glasu. Naravno, bitan je fizički izgled i u suštini morate imati cijeli paket.

  • Tvoje aktuelne pesme mnogo se razlikuju od onoga što nam nude tvoje kolege, da li si svesno izabrala “put kojim se ređe ide”?

Da, svakako. Želim da gradim poseban stil i pravac, što će se čuti i na albumu koji je u planu do jeseni. Trudim se da budem drugačija i to je svakako teži put, ali po mom mišljenju, dugotrajniji.

 

 

  • U poslednje vreme prisutna si u medijima više nego ikad, koliko se Slađana privatno razlikuje od one koju gledamo u spotovima i na televiziji?

Ne bih da zvuči kao kliše, “sasvim obična žena”, ali zaista vodim normalan život. Dolazim iz grada koji je izrodio neka od najvećih muzičkih imena, a opet su svi preskromni i prizemni, jer Sarajevo ne trpi zvijezde. Takva sam i ja, kad sam na sceni to je moj posao, a kad sam sa “rajom”, ja sam Slađa!

  • Šta je za tebe porodica, oaza mira i sklonište od šou biznis buke ili na prvom mestu podrška bez koje ne bi mogla da se baviš ovim poslom?

Svakako ovo drugo na prvom mjestu, ali i oaza mira i ljubavi. Bez njihove podrške ne bih ni bila to što jesam, jer nije dovoljan samo talenat. Postoji mnogo faktora za uspijeh, a najvažniji je upravo podrška onih koji te najviše vole.

  • Ko je Slađana Mandić kada se skine šminka, glamurozna toaleta i kada se ugase svetla pozornice?

Kada se skine šminka, glamur i sjaj, ostaje samo Slađa, kao vječna djevojčica u tijelu žene. Iskrena, pomalo stidljiva i zauvijek djetinjasta.