OPASNO PO ZDRAVLJE: Slavnu blogerku napali lekari širom sveta zbog recepta za POSVETLJIVANJE VAGINE

huda
printscreen

Poznata blogerka Huda Katan koja se proslavila zbog svojih do sada odličnih saveta za negu ženske lepote, podelila je jedan bizaran tretman i izazvala negodovanje ljudi, posebno lekara.

Loving this view @shangrilamauritius ❤️❤️❤️ hair @eduardobravohair makeup @hindash

Објава коју дели Huda Kattan (@hudabeauty) дана

Američka bjuti blogerka Huda Katan se našla u centru skandala zbog promovisanja tretmana izbeljivanja vagine, upravo jer može da izazove nezgodne infekcije.

Šminkerka je napisala kontrovezan blog koji je nazvala “Zašto vaša vagina tamni i kako da je posvetlite”, kazavši da neke žene previše brinu zbog kože koja na intimnoj regiji postaje sve tamnija.

Huda, koja ima čak 25 miliona pratilaca na Instagramu, tvrdi da je pronašla trikove za posvetljivanje ove regije koje možete primeniti u svom domu, a potom je objasnila kako izgleda proces.

 

Bizarni tretman se sastoji iz nekoliko namirnica: soka od limuna, jogurta, kokosovog ulja i belanaca ( sve što ne bi trebalo da se nađe “dole”).

Dokazujem da je moguće prosvetljivanje određenih delova ženskog tela sa prirodnim sastojcima – napisala je u opisu.

Nakon ove objave, koja je zaintrigirala žene širom sveta, koje slepo veruju poznatoj blogerki, javili su se mnogi lekari koji napominju da žene ovo nikako ne rade.

Doktor Doris Dej ističe da se žene kojima smeta diskoloracija kože konsultuju sa dermatologom kako bi dobili neku vrstu hemijskog pilinga, koji sadrži sastojke hidrokinon i traneksaminska kiselina.

Postoje mnogobrojni razlozi zašto ženina vagina može da menja boju tokom njenog života, najpre zbog promene hormona nakon rođenja deteta i u menopauzi.

Uništavanje prirodne flore agresivnim čišćenjem ili kućnim tetmanima može da dovede do infekcije, poput bakterijske vaginoze, osipa i upale – ističe dotkorka Vanesa Makes sa “Rojal koledža”.