NAJBOLJI DUET NASTAO SLUČAJNO: Čuveni hit “AKO JE DO MENE” trebalo je da peva OVA FOLK PEVAČICA (VIDEO)

Darko Radovanović
YouTube Printscreen

"Ako je do mene" bio je megahit 2009. godine.

 

Pesma “Ako je do mene” važi za jednu od najlepših duetskih pesama koje su se pojavile poslednjih desetak godina. Otpevali su je Darko Radovanović i Ivana Selakov i oboma je obeležila karijeru.

“Ako je do mene” bio je megahit 2009. godine. Nažalost, ispostavilo se da će pomenuta pesma Darku biti jedan od poslednjih hitova jer samo dve godine nakon njenog objavljivanja poginuo.

Kompozitor i tekstopisac Bane Opačić, otkrio je kako je nastao slavni duet.

Kada sam napisao pesmu “Ako je do mene” unapred sam znao da želim da je peva Darko Radovanović jer smo u tom trenutku započinjali rad na, ispostaviće se, njegovom poslednjem albumu. Probudio sam se jednog jutra sa samo jednom mišlju – pesma mora da bude duet. Jedva sam dočekao da se Darko probudi da mu saopštim svoju želju sa kojom se složio – priseća se Opačić, koji tada nije slutio da će potraga za ženskim vokalom biti težak posao.

Pesmu smo prvo ponudili Indiri Radić, ali se nije pronašla u tekstu. Zatim smo pričali sa Romanom, ali je i ona odustala od nje. Pozvali smo Ivanu Selakov da nam u studiju otpeva ženski vokal za demo snimak i kada je to uradila Darko i ja smo zaključili da ne treba dalje da tražimo osobu za duet. Darko i Ivana su dobili veliki broj nagrada za taj duet, oboma je bio prekretnica u karijeri, a pesma je postala jedna od onih koje su uvek “zelene” – smatra Opačić.