SVET S RAZLOGOM OD NJE OČEKUJE MNOGO: Megan Markl je sa 11 godina uspela da učini ČUDO! (VIDEO)

Megan i Hari
Beta

Čini se da pre vesti da se zabavlja sa pripadnikom kraljevske porodice, starom kontinentu Megan Markl nije bila preterano poznata. Danas, pak, prati se svaki njen korak - kao i oni koje je činila u prošlosti.

 

Nedavno je rekla “da” najčuvenijem riđobradom čoveku Velike Britanije i tako postala vojvotkinja od Saseksa.

Bivša glumica Megan Markl sada se i zvanično opredelila za rad sa humanitarnim organizacijama, a to ne treba da nas čudi. Ona je na konferenciji Ujedinjenih nacija pre tri godine pričala o tome da je već sa 11 godina počela da menja svoj svet.

Naime, Megan je održala govor o tome kako je postala borac za ženska prava.

Imala sam samo 11 godina kada sam, ni ne znajući, postala advokat za borbu za prava žena. Bilo je to otprilike u vreme Pekinške konferencije, dakle pre malo više od 20 godina, kada je u mom rodnom Los Anđelesu jedan momenat uticao na to da shvatim šta je sve moguće.

Megan je ispričala da je u osnovnoj školi gledala televiziju i da se tad pojavila reklama za deterdžent za pranje sudova čiji je slogan bio: “Žene širom Amerike se bore sa masnim šerpama i tiganjima”.

Dva dečaka iz mnog odeljenja rekla su: “Da, ženama je tamo mesto – u kuhinji”. Sećam se da sam bila ljuta i šokirana i povređena. To nije bilo pravedno i nešto je moralo da se učini tim povodom.

Sadašnja vojvotkinja od Saseksa je rekla da je tog dana otišla kući i ispričala svom ocu šta se dogodilo, a on ju je ohrabrio da napiše pisma. I napisala ih je – i to najmoćnijim ljudima kojih je mogla da se seti.

Jedanaestogodišnja je pomislila da, ako želim da me neko čuje, onda treba da pišem Prvoj dami. Tako da sam pisala tadašnjoj Prvoj dami – Hilari Klinton. Takođe sam poslala pisma i Lindi Elerbi koja je vodila dečiji informativni program i advokatici Gloriji Alred – izjavila je Megan, koja je poslala pismo i samom proizvođaču deterdženta za sudove.

Nekoliko sedmica kasnije, pristigla su joj pisma podrške – od Hilari Klinton, Linde Elerbi i Glorije Alred.

To je bilo neverovatno! Otprilike mesec dana kasnije proizvođač deterdženta za sudove, fabrika “Proktor i Gembl” promenio je slogan reklame iz “Žene širom Amerike se bore sa masnim šerpama i tiganjima” u “Ljudi širom Amerike”.

Tada jedanaestogodišnja devojčica Megan učinila je hrabar korak za prava žena, pa nije ni čudo što ceo svet sada od nje očekuje da nastavi svoj žestok rad i borbu za prava svih.