DAMIR I NIKOLA PEVAJU ŠABANA PREKO RED HOT ČILI PEPERSA, a kad saznate ZAŠTO to rade SLUŠAĆETE IH CEO DAN

Neglizhe duo
Instagram.com/neglizheduo

Oni su inertni, nemaju sluha i tragaju za izvesnim koitusom... Upoznajte Neglizhe duo!

  

Damir Jovanović i Nikola Uzelac članovi su “vokalno-instrumentalne potrage” koju mnogi znaju pod nazivom Neglizhe duo. Njih dvojica (trojica, jer u stalnu postavu računamo i čuveni Citroen Berlingo) glavni su akteri prvih srpskih “mešap” spotova. Oni preko matrica za strane hitove pevaju tekstove domaćih pop i folk pesama i ti klipovi na Jutjubu imaju i po skoro 500 hiljada pregleda.

Tanju Savić pevaju preko muzike Frenka Sinatre, Šabana Šaulića su ukombinovali sa Red Hot Čili Pepersima, Tropiko bend uz vrcavu muziku Mister Prezidenta, a Magazin preko kultne rep himne “Gangsta’s Paradise”.

Pričali smo sa Damirom i Nikolom u želji da saznamo nešto više o njima.

  • Oni koji prate Neglizhe Duo znaju da su glavni akteri klipova Damir, Nikola i Berlingo. O njemu ćemo nešto kasnije, ali kako biste vi opisali jedan drugog našim čitaocima? Dakle, šta Damir ima da kaže o Nikoli, a kako Nikola predstavlja Damira?

DAMIR: Pa Nikola je jedan momak vanserijskih intelektualnih sposobnosti, Ličanin i odličan vozač sredstva za prevoz tipa automobil, kada je usredsređen na vožnju.

 

NIKOLA: JAOJ, ALJOŠA KIĆANSKI, MOŽE SLIKA!? Znam da uredno plaća račune i da je u večitoj svađi sa svojim mobilnim operaterom.

 

 

  • NEGLIZHE DUO se opisuje ovako:

    Jedan krajnje neinovativni, sasvim izuzetno konvencionalni, prirodni, inertni, jednobojni spoj dvojice apsolutnih nesluhista u vokalno-instrumentalnoj potrazi za eksplicitnim koitusom turbofolka sa ostalim muzičkim žanrovima.

    Da li bi vaš entuzijazam bio tako jak i da nemate Berlinga u ekipi ili je u njemu posebna draž pevati?

Pa vidite, nama bi sigurno bilo izuzetno drago i daleko lakše da nam neko preda na čuvanje svog Mercedesa ili Poršea, važno je da je nemačka proizvodnja, Francuza nam je dosta. Šalu na stranu, ne bismo mi mogli bez naše Berlingare. Kroz šalu naši prijatelji kažu kako je to ipak najpoznatiji Berlingo u zemlji! Joj, da vidite kako nam je bilo toplo oko srca zimus kad smo se vozili u njemu, nismo smeli skinuti jakne od debelog minusa, vrata slabo dihtuju, a i loš nam je krvotok. Pozdrav za Zinedina Zidana.

 

  • Mnogi pokušavaju da shvate šta vi to zapravo radite… da li je to ismevanje turbofolka ili ste, možda, našli način da tekstove ove vrste muzike učinite boljim ili prijemčijivim široj publici?

Sa obzirom da smo obojica muzičari, silne ideje nam dolaze i njihova realizacija predstavlja određenu vrstu izduvnog ventila za naše svakodnevnice, i to nam je u suštini najbitnije. Takođe želeli smo da proširimo granice mogućnosti u muzici i da budemo osveženje, što smo i uspeli, jer ovaj koncept kojim se mi bavimo nije bio prisutan pre nas.

 

 

  • Imate li povratnu informaciju od domaćih zvezda čije ste pesme “izmenili”? Da li im se dopada vaš pristup muzici?

Imali smo povratnih informacija od Tropiko benda, znamo da je jedan mešap došao i do Željka Samardžića (pozdrav za njegovu ćerku Minju), a pre snimanja spota za našu sledeću studijsku fank obradu pesme “Nađi novu ljubav”, kontaktirali smo i menadžera Saše Matića i dobili zeleno svetlo da mu upropastimo istu. A da, sa Nedeljkom Bajićem Bajom smo maltene na ti, sa njim se i nalazimo kroz dva meseca u Forchajmu i Klagenfurtu.

 

  • Da li imate u planu da radite i obrnute mešape, da na narodnjačke melodije pevate tekstove stranih pesama?

Samo po sebi, to je izvodljivo, ali to je kao da Vejn Runi igra desnog beka, može ali… Nema tu ‘leba. Držaćemo se ovog koncepta zasad.

  • Da li Neglizhe Duo priželjkuje duet sa nekim poznatim muzičarima i sa kim?

Bili bismo izuzetno srećni ako bi nas kontaktirala Doris Dragović ili prvobitna postava Magazina. Naravno otvoreni smo i za druge predloge, može i Maja Berović, Aco Prijović ili MekStojan. Ma vidite… Nije važno sa kim, već da nam tutnu bar po 500 evra u džep, da se plati Informatika, kirija i devojku da izvedemo na šećernu vunu i kuvano vino.