ODLUKA JE PALA: Ona će PREDSTAVLJATI SRBIJU na EVROVIZIJI! (FOTO)

Evrovizija
Printscreen/Youtube

Predstavnica Srbije na 62. Pesmi Evrovizije biće srpska pop pevačica Tijana Bogićević. Odluku o srpskoj predstavnici doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

 

Tijana Bogićević trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Već je učestvovala na Pesmi Evrovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom “Čaroban”. 

#focused

A post shared by Tijana Bogicevic (@bogicevic_t) on

Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači “Symphonix International”: Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas i Lisa Ann-Mari Linder.

Kao autori radili su na mnogim projektima, a na Pesmi Evrovizije su ostvarili značajne uspehe i bili deo tima koji je 2014. godine pobedio na takmičenju sa Končitom Vurst i pesmom “Rise Like a Phoenix”.

Autorski su tim numere „If Love Was A Crime”, sa kojom je Bugarska prošle godine osvojila četvrto mesto!

#familybusiness

A post shared by Tijana Bogicevic (@bogicevic_t) on

Tokom godina radili su zajedno ili odvojeno na mnogim albumima i sarađivali sa umetnicima kao što su Kelly Clarkson, John Legend, Kylie Minogue, Lady Gaga, Jonas Brothers, Tokio Hotel, Mary J. Blige, Armin Van Buren, Conchita Wurst, Jamiroquai…

Takmičenje za 62. Pesmu Evrovizije biće održano u prestonici Ukrajine Kijevu. Polufinala su zakazana za 9. i 11. maj, dok je veliko finale 13. maja.