SPREMAN ZA MAZANJE: Džem bez šećera i kuvanja oduševiće i najveće probirljivce!

Sezona bobičastog voća uveliko traje i prava je prilika da uz malo truda pripremite neki od ukusnih džemova.

Džem
Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 šolja svežeg voća – obično bobičastog, od borovnica, malina, kupina, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije
  • oko 4 kašičice čia semenki. Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i proverite kako vam se sviđa džem. Ako biste ređi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia semenki
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 2 kašičice limunovog soka
  • prstohvat soli

Priprema: 

Pomešajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, verovali ili ne, vaš džem je spreman.