ATRAKCIJE LONDONA OD SADA I ZA NJIH: Psi i njihove gazde konačno mogu da se voze dabl dekerom

pas
DaPuglet via Foter.com / CC BY-SA

Ideja jednog osiguravajućeg društva iz glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva: klasičan dabl-deker koji pruža tematsko razgledanje grada posvećeno jednoj od najomiljenijih vrsta kućnih ljubimaca i njihovim vlasnicima. Jedini uslov za ulazak je da povedete svog psa.

  

Postoje hoteli i plaže gde je moguće povesti psa sa sobom, a sada je tu i autobus za obilazak Londona koji omogućava ulazak ovim četvoronošcima. Štaviše, u ovom slučaju je obavezno povesti svog ljubimca, jer je obilazak autobusom rezervisan upravo za njih i njihove “vlasnike”.

U pitanju je klasičan londonski autobus na dva sprata, zelene i crvene boje, koji prevozi ljude i životinje i omogućava im da razgledaju najlepše parkove Londona (sa pseće tačke gledišta).

Tokom obilaska daju se informacije o tzv. psećim aspektima istorije Londona i na kraju se putnici obaveštavaju o obližnjim kafićima i restoranima koji dozvoljavaju ulazak psima. Ukratko, ovaj autobus je od početka do kraja prijateljski nastrojen prema psima, a nosi naziv K9, poput različitih pasa iz televizijske serije “Doktor Hu”.

Obilazak uključuje zaustavljanja u blizini najlepših znamenitosti Londona kao što su Hajd park, Kensington garden, Grin park, gde putnici mogu da izađu iz autobusa ako žele kako bi se prošetali. Dok vozilo prolazi kroz ulicu Dauning strit, navigacijski vodič priča kako ministar finansija, čija je rezidencija u broju 11 ima dva psa, jednog foksterijera i jednog jazavičara, a odmah do njega, u slavnoj rezidenciji pod brojem 10, živi britanski premijer i jedan mačak po imenu Lari.

Kada se autobus nađe ispred Bakingemske palate, vodič objašnjava kako je kraljica šezdesetih godina imala trideset pasa rase korgi, i navodi još mnoge zanimljivosti.

Inicijativu je pokrenulo osiguravajuće društvo “More Than” da bi naglasilo značaj pasa u istoriji Londona. Nije slučajno upravo London kolevka najpoznatijeg crtanog filma o psima u istoriji kinematografije, “101 dalmatinac”. Za sada je vožnja ovim autobusom isplanirana samo za jednu nedelju, ali ako se ova ideja ispostavi kao uspešna to bi moglo predstvaljati još jednu u nizu mnogobrojnih turističkih atrakcija Londona.