Mnogo pre pametnih telefona i ostalih tehnoloških zanimacija današnjice postojao je Tamagoči, virtuelni ljubimac koga ste danima hranili, pojili, zabavljali i niste ispuštali iz ruku.

 

Popularna igračkica jajastog oblika je prvi put lansirana 1996. godine na japansko, pa zatim na američko tržište. Deca, a i odrasli su ludeli za njim, i sada se Tamagoči opet vraća na svetsku scenu.

 
Mini verzija Tamagočija iz devedesetih se već može naručiti unapred preko Amazona i košta oko 15 dolara, a od 5. novembra stiže na police radnji u SAD. Kompanija Bandai je najavila povratak Tamagočija još prošlog proleća i to je izazvalo veliko oduševljenje kod ljudi.

Iako je nova verzija mnogo manja od originalne, igrica je potpuno ista, čak i jednostavnija u nekim segmentima, piše Dejli Mejl.

Tamagoči će se pojaviti u šest različitih dizajna, od svetlo narandžastog i providnog do onog sa kombinacijom dve jarke boje, a svaki će sadržati šest različitih virtuelnih ljubimaca.

Nakon što izaberete svog ljubimca, morate da ga negujete kako bi on dalje napredovao kroz različite životne faze, a ukoliko se ne brinete lepo o njemu može da se razboli, pa čak i da ugine.

Iako će igrica biti gotovo smešna što se tiče izgleda i pikselizacije u odnosu na one koje danas postoje, iz kompnaije navode kako veruju da će nostalgija učiniti svoje i da će uspeti da povrate staru slavu Tamagočija, a takođe se nadaju da će uspeti da privuku i neke mlađe generacije koje nikada nisu imale dodira sa ovim virtuelnim ljubimcem.