Misterije koje NIKO NIJE ZNAO da objasni: Zbog ovoga mnogi veruju da VANZEMALJCI STVARNO POSTOJE

vanzemaljci
pixabay.com

Padovi letelica u Rozvelu, Nju Meksiku, misteriozna svetla u Nju Džerziju – decenijama su ljudi širom sveta prijavljivali neidentifikovane leteće objekte. Većina ovih slučajeva imalo je na kraju neko drugo objašnjenje, ali uvek postoji onih nekoliko koji nikada nisu rasvetljeni.

 

Nedavno istraživanje “Njujork tajmsa” otkrilo je da je Pentagon finansirao čitav program koji ima za cilj da pruži odgovor na najveću misteriju naše civilizacije – da li smo sami? Mnogi kažu da je prepotentno razmišljati na taj način, a to potvrđuju i stručnjaci američke vlade koji su tek skoro izašli u javnost i izjavili da postoji velika mogućnost da nas komšije iz svemira često posećuju.

Pentagonova poverljiva dokumenta

“Njujork tajms” je došao do dokumenata iz 2004. godine koje je Pentagon krio od javnosti i u kojima se navode izjave vojnih pilota Dejvida Fraviora i Džima Slejta o bliskom susretu sa neidentifikovanim letećim objektom.

Njih dvojica nalazili su se 100 milja od obale San Dijega u različitim lovcima F/A-18F Super Hornets kada su locirali objekat koji je američka vlada prethodno pratila dve nedelje. Letelica je bila dugačka oko 13 metara, a uprkos mirnom danu moglo se čuti kako “lomi” more zbog neverovatne brzine kojom je letela. Kada su se spustili niže da ga pogledaju, objekat je počeo da ubrzava “strašnom brzinom koju nikada do tada nisu videli”. Fravior je bio ubeđen da objekat nije sa Zemlje i da je došao iz svemira, ali nažalost nikada više nije imao prilike da to i dokaže.

Susret u Francuskoj

Godine 1981. pedesetpetogodišnji farmer iz Provanse prijavio je da je čuo jak i pištav zvuk iznad njive pre nego što je letelica proletela iznad njegove glave i otišla. Slučaj je odmah prijavio lokalnoj policiji, koja je uzela uzorke tla i biljaka, a nadležni eksperti iz Francuskog odeljenja za istraživanje NLO – Phénomènes Aérospatiaux Non-identifiés (GEPAN), pronašli su hemijski dokaz preteranog zagrevanja tla od pritiska teškog i velikog objekta. Takođe su pronašli cink i fosfat, ali i dokaze abnormalnosti u biljkama u blizini. Skeptici su pak, rekli da su uništene biljke mogle biti posledica kamiona, ali i automobila koji su takođe tuda prolazili. A s obzirom na to da je u blizini i vojna baza, sumnja se da je francuska vojska testirala eksperimentalnu letelicu.

 

Vatrene kugle

Uvek se sa poverenjem i poštovanjem gledalo na izjave pilota i astronauta koji rade za vojsku. Jedan od njih bio je i neimenovani penzionisani astronaut koji je 2013. godine na nebu iznad Teksasa ugledao narandžastu vatrenu loptu.

Kada sam pogledao u nebo, video sam veliku, narandžastu, jarku loptu koja se brzo pomerala, rekao je u svojoj izjavi.

Nakon nekoliko minuta, grupa od tri slična objekta proletela je istim putem, a tri minuta kasnije još dva takva objekta. Nije se čuo nikakav zvuk, a njegova pretpostavka kao stručnjaka koji je bivši pilot komercijalnih letova i astronaut jeste da je sijanje posledica sagorevanja u atmosferi.

Kretali su se mnogo brže od satelita koji orbitiraju ili aviona, ali sporije od meteora i nisu menjali boju kao što meteor čini pri ulasku u atmosferu. Nemam objašnjenje za ovo što smo videli – rekao je.

Čudna svetla iznad planine Šasta

Pilot komercijalnih letova koji je radio na liniji od Los Anđelesa do Portlanda primetio je jako plavo svetlo iznad planine Šaste u Kaliforniji koje je bilo mnogo svetlije od zvezda.

Dva svetla su bila možda centimentar razmaknuta i bili su veličine normalnih zvezdaA onda, jedna “zvezda” se “ugasila” na deset sekundi, da bi kasnije to učinila druga. Nebo je bilo kristalno vedro i nisu bile u pitanju zvezde padalice niti sateliti. Pomerale su se rutom kojom idu i sateliti, ali sigurno nisu bili sateliti. Takođe, svetla su bila mnogo više od nivoa aviona koji je u tom trenutku leteo na 11,580 metara – naveo je u svom izveštaju.

Mnogo toga nema veze sa vanzemaljcima

Kako navodi Francuska služba za istraživanje NLO-a, GEPAN samo sedam odsto prijavljenih slučajeva je zaista neobjašnjeno. Slično je i u SAD. Još četrdesetih godina, američke vojne snage počele su sa istraživanjem neidentifikovanih letelica, a program se zvao Project Blue Book. Za kratko vreme stiglo je preko 12 hiljada prijava sve dok i konačno program nije okončan 1969. godine. Većina tih slučajeva je objašnjena i nije imala veze sa gostima iz svmira. Samo nekoliko je ostalo nerazjašnjeno.

Upravo tih nekoliko slučajeva danas golica maštu mnogih teoretičara zavere i onih koji zaista veruju da nismo sami.