SUDNJI DAN SE BLIŽI: Džinovski ASTEROID preti Zemlji, a ovo je STRATEGIJA za spasavanje planete!

Asteroid
print screen/youtube.com/Anselmo La Manna

Ukoliko se ogromno nebesko telo primeti na vreme moguće ga je razneti i spasiti planetu.

 

Istraživači su uvereni da nas NASA ne može odbraniti od asteroida koji bi u Zemlju mogao udariti 2135. godine. Asteroid Benu bi kada udari u Zemlju, mogao biti zaslužan za potpuni nestanak života. Zbog toga posebnim svemirskim brodom naučnici žele da izvedu presretanje nadolazećeg asteroida.

Navedeni asteroid je prečnika 500 metara, pa je razbijanje jedna od poslednjih opcija. Prva ideja predviđa direktan udarac u asteroid iz svemirskog broda Hamer teškog 8,8 tona. Druga ideja je prema Benu je ispaljivanje nuklearne rakete iz broda, piše Dejli Mejl.

Američki fizičar Dejvid Dirborn veruje da bi se udarac mogao sprečiti ukoliko misija započne na vreme.

– Stalno pratimo i upozoravamo na potencijalne opasnosti, ali i dalje ima mnogo velikih objekata koji mogu udariti u Zemlji stoga nismo u mogućnosti  da sve primetimo. Moramo biti spremni na najgore – smatraju naučnici. U maju će u Japanu  predstaviti rezultate svog rada.

Navodno su izgledi da nas Benu pogodi  1:2700, ali je ta verovatnoća u kosmičkim razmerama ipak alarmantna.

Zato je i pre dve godine NASA lansirala sondu koja bi do njega trebala stići 2018. godine. Osiris-Reks će se dve godine posle toga približiti  kako bi prikupili uzorke pomoću robotske ruke.