MISTERIJA BALTIČKOG MORA: Ronioci otkrili srušeni NLO koji iz mračnih dubina ometa ELEKTRIČNE UREĐAJE

nlo
youtube/ screenshot

Ronioci su izneli uzorak takozvane anomalije na površinu, a laboratorijski testovi su navodno otkrili da sadrži limonit i getit.

 

Geolog tvrdi da su ovi materijali “metali koje priroda ne može sama da reprodukuje“. Osim toga, ronioci kažu da “Bilo šta električno – kao i satelitski telefon – prestalo je da radi kada smo došli iznad tog objekta.”

Anomalija u Baltičkom moru je možda jedno od najmisterioznijih podvodnih otkrića u poslednjih nekoliko godina. Ova “anomalija” je otkrivena 19. juna 2011. godine, od strane “Ocean X Team” sa sedištem u Švedskoj, tokom ronjenja u Baltičkom moru između Švedske i Finske, dok su bili u potrazi za starim brodskim olupinama. Otkako je ova anomalija primećena, pojavilo se bezbroj teorija u pokušaju da se objasni šta je, ovaj misteriozni objekat.

Anomalija u Baltičkom moru je okrugla, debljine 3 do 4 metra i sa oko 60 metara u prečniku, stoji na nečemu što je nalik stubu visine 8 metara, i nalazi se na dubini od 85 do 90 metara. 

Godinu dana nakon otkrivanja ovog objekta, tim je odlučio da više istraži ovu anomaliju, i razjasni misteriju koja stoji iza ovog takozvanog potopljenog NLO-a. Međutim, grupa se pojavila sa više pitanja nego odgovora.

Ne mogu da objasnim šta smo videli, otišao sam tamo u potrazi za odgovorima, ali sam se vratio sa još više pitanja– rekao je Stefan Hogborn, jedan od Ocean X ronilaca 2012. godine.

Tokom moje 20-godišnje ronilačke karijere, uključujući i 6.000 ronjenja, nikada nisam video ništa slično– rekao je Hogborn u saopštenju.

Čuli smo mnogo različitih vrsta objašnjenja, od svemirskog broda Džordža Lukasa “Millennium Falcon”– do priključka za unutrašnji svet– rekao je ronilac Piter Lindberg u saopštenju za javnost. 

Tokom poslednjih nekoliko godina, ovo otkriće je stvorilo hipoteze svih vrsta. Dok neki kažu da bi to mogli biti ostaci meteorita ili ratni brod, neki mediji i ufolozi veruju da bi to mogao biti leteći tanjir.

Oni najskeptičniji, s druge strane, smatraju da su sva istraživanja farsa i deo marketinške kampanje, odnosno marketinški trik Ocean X-a da pokuša da prikupi novac koji bi im pomogao u drugim projektma koji se odnose na potragu za izgubljenim blagom.

Zanimljivo, nakon što je Ocean X doneo uzorak takozvane anomalje na površinu, navodno je utvrđeno da sadrži limonit i getit. Izraelski geolog Stiv Vajner tvrdi da su ovi materijali “metali koje priroda ne može sama da reprodukuje.”

Osim toga, ako sami ovi metali nisu dovoljno čudni, Stefan Hogborn, član Ocean X tima, rekao je da je njihova oprema prestala da radi kada su prišli ovoj Baltičkoj anomaliji na 200 metara. On je rekao: “Bilo šta električno – kao i satelitski telefon – prestalo je da radi kada smo došli iznad tog objekta. Onda smo se pomerili na oko 200 metara, i proradili su ponovo, a kada smo se vratili iznad objekta, nije radilo.”

Ronilac Piter Lindberg je rekao: “Doživeli smo stvari koje ja zaista ne mogu da zamislim, a ja sam bio najveći skeptik u timu po pitanju ovih raznih teorija.”

Član Ocean X-a, Denis Asberg je rekao: “Ja sam stoprocentno ubeđen i uveren da smo pronašli nešto što je veoma, veoma, veoma jedinstveno.

Međutim, drugi stručnjaci – poput Frederika Klingberga i Martina Džejkobsona – ne slažu se i ukazuju da hemijski sastav uzorka podseća na izrasline koji nisu retkost u moru, i da pronađene materijale, uključujući limonit i getit, zaista može formirati sama priroda.

Profesor geologije Volker Bruhert sugeriše da je Baltička anomalija najverovatnije depozit glečera. Glečeri koji se formiraju u blizini Baltičkog mora bi premestili ovu formaciju sa njenog mesta porekla. Na sličan način kao brojne balansirajuće stene koje se nalaze na vrhu mnogih planina, piše Ancient-code.

Pogledajte ceo film: