NA KRIMU PRONAĐEN GROB “DETETA VANZEMALJCA”: Oblik njegove lobanje krije jezivu priču (FOTO)

va
archae.ru

U grobu su pronađeni i glinena posuda pored glave dečaka, male perle, bronzana narukvica na njegovoj desnoj ruci

 

Foto: Grob dvogodišnjeg deteta/ archae.ru 

Na istoku Krima arheolozi su pronašli grob dvogodišnjeg deteta iz drugog veka nove ere, koji su neki istraživači nazvali prebivalištem “vanzemaljca”.

Grob je pronađen na antičkom groblju Kiz-Aul. Kako ističu arheolozi, neobičnost je u tome što je “kod pokopanog deteta oblik lobanje značajno deformisan”. Prema mišljenju antropologa, bio je to dečak koji je trenutku smrti imao najviše godinu i po.

Stručnjaci tvrde da je njegova glava podvrgnuta deformaciji praktično odmah nakon rođenja. Reč je o procesu izduživanja lobanje posebnim vezivanjem, u skladu sa varvarskom tradicijom.

Arheolozi dodaju da se deformacija lobanje najčešće sreće kod Sarmata i da predstavlja jedan od znakova njihove identifikacije. U grobu su pronađeni i glinena posuda pored glave dečaka, male perle, bronzana narukvica na njegovoj desnoj ruci. Dete je ležalo sa glavom prema istoku.

Veštački deformisane lobanje prvi put su pronađene 1826. godine u nekropolama Bospora Kimerijskog, u rejonu grada Kerč. Pretpostavlja se da je deformacija imala veze sa označavanjem pripadnosti grupi ili sa socijalnim statusom.

Naravno, za one koji veruju u drevni kontakt sa vanzemaljskom civilizacijom ovakve stvari su dokaz za “posetu iz svemira”- navode naučnici, a prenosi “Ruski vjesnik”.

Istraživači smatraju da je deformacija lobanje često mogla da dovede do promene karaktera čoveka, uključujući povećanje agresivnost.

Sarmati, u koje arheolozi ubrajaju i pronađenog dečaka, bili su veoma ratoboran narod.

Pogledajte još fotografija OVDE.