KUVAO I SPAVAO U DOMU SVOJIH ŽRTAVA: Stravični pokolj bavarske porodice postao je vekovna misterija! (VIDEO)

Hinterkaifek
en.wikipedia.org/Andreas Biegleder

Priča o masakru cele nemačke porodice počela je sa nekoliko misterioznih događaja, iako je zvanična istraga pokazala da je ubica danima boravio u porodičnoj kući.

 

Otac je jednoga jutra primetio  tragove čizama koji su iz šume vodili do stražnjih vrata njegove kuće. Nekoliko noći zaredom sa tavana su dopirali neobični zvukovi koje je porodica pripisala vetru ili mački iz komšiluka. Na stolu u kuhinji jednoga su jutra osvanule novine, a onda je nestaoključ kuće. Sve se to događalo 1922. godine na farmi Andreasa Grubera koji je sa porodicom živeo u Hinterkaifeku, mestu koje se nalazi oko 95 kilometara od Minhena.

Farmer je o svemu tome pričao prijateljima uz pivo, a onda ga sledećeg jutra više nije bilo. Ubijen je, baš kao i njegova cela porodica – supruga Cazilija, ćerka Viktorija, unuci Cazilija i Jozef i kućna pomoćnica Marija Baumgartner.

Porodica je ubijena na krajnje brutalan i bolan način – pijukom. Priča o ubistvu i misterioznim okolnostima brzo se proširila Nemačkom, a javnost je tražila da se slučaj reši što pre. Istraga je pokazala da su Andreas, Cazilija, Viktorija i mala Cazilija ubijeni u staji. Ubica je posle toga ušao u kuću i tamo golim rukama ubio malog Jozefa u sobi njegovih roditelja. Poslednja je ubijena kućna pomoćnica.

Tela su pronađena tek nekoliko dana kasnije kada se učiteljica zabrinula jer se Cazilia nije pojavila u školi. Policija je prvo posumnjala na pljačku, ali ta je mogućnost odmah odbaćena s obzirom da su u kući ostale sve vredne stvari poput novca i nakita. Ispitano je više od stotinu osumnjičenih, ali nekoliko istraga nije rezultiralo nikakvim napretkom.

Osim samog ubistva, ovaj zločin i danas golica maštu zbog krajnje neverovatnih okolnosti. Naime, utvrđeno je da je ubica po obavljenom zločinu još nekoliko dana mirno živeo na imanju. Spavao je u krevetu farmera, kuvao je obroke i brinuo o farmi.

Čak je iz kuće puštao psa i zvao ga natrag uveče. S obzirom da se pokolj porodice iz Hinterkaifeka dogodio sada već davne 1922. godine, sve je verovatnije da slučaj nikada neće biti razjašnjen.