ONI SU MEĐU NAMA! Ljudski um ne registruje SAVRŠENE CIVILIZACIJE, pa ih zato TEŠKO PRIMEĆUJEMO!

NLO
pixabay

Vodeći svetski astrofizičari, izneli su teoriju koja kaže da vanzemaljci mogu živet među nama a da ih mi uopšte ne primećujemo.

 

Vanzemaljska civilizacija je prema rečima vodećih astrofizičara, milenijumima unazad gradila svoj život. Ona je napredovala do te mere da je u životu kugle zemaljske protkana u vidu tzv. “tamne materije” koju ljudsko oko ne može da registruje.

Tamna materija je ostala velika misterija za nauku, zbog čega još uvek nije detaljno utvrđen njen sastav iako se poudano zna da čini 26 odsto svemira.

Teorija koju je izneo vodeći astro-biolog sa Univerziteta Kolumbija Kaleb Šarf, zbunjuje i zaprepašćuje. On je naime ustvrdio da pomenuta tamna materija omogućava stvaranje života koji je razvijen po zakonima koje fizika ne poznaje ili ne može da objasni. 

– Ukoliko istoriju posmatramo kao časovnik, moderan čovek će se pojaviti u poslednjim milisekundama dana. Drugim rečima homo sapiens je još uvek odojče gledano iz perspektive nastanka sveta i ljudske evolucije. Zbog toga postoji velika verovatnoća da u univerzumu opstaju mnogo starije i naprednije civilizacije od ljudske – tvrdi Šarf.

Za život svemira i te kako je značajno postojanje tamne materije.

– Prema zakonima fizike, postojanje vidljive materije nije dovoljno da bi se objasnilo postojanje gravitacije koja primera radi postoji na našoj planeti. Upravo bi ona količina materije koja nije dovoljno rasvetljena i dokučiva ljudskom umu mogla da pruži odgovor o specifičnostima ovog i sličnih fenomena – kaže Šarf i tvrdi da je upravo ova komponenta od koje se sastoji svet mogla dati odgovor na pitanje o postojanju vanzemaljskog života.

– Razvoj Univerzuma traje oko 8 milijardi godina i suludo je očekivati da je ekspanzija kakvu mi znamo mogla nastati pred sam kraj tog vremenskog intervala. Zbog toga se može reći da zasigurno postoje moderne i dobro usavršene civilizacije koje naš um ne može da registruje – zaključuje Šarf, a prenosi Sandej Ekspres.