UKLETI PREDSEDNIK: Vladao je čitavu deceniju, a koga god je DOTAKAO čekala ga je STRAŠNA SUDBINA

Karlos Menem
commons.wikimedia.org/ Presidencia de la Nación

Zbog svega što se dogodilo tokom njegovog mandata mnogi Argentinci veruju da je toliko uklet da su ga često nazivali "bezimeni" .

 

Ukleti predsednik: Koga god je dotakao čeka ga loša sreća

Jedno ime i danas izaziva jezu među praznovernim Argentincima. Reč je o bivšem predsedniku ove države Karlosu Menemu koji je čitavu deceniju vladao tom južnoameričkom državom.

Kako prenosi portal Atlas Obscura, lokalne legende kažu da njega prati toliko loša sreća da ga krive čak i za kolaps argentinske privrede 2001. godine.

A loša sreća počela je već 1989. godine. Naime, nedugo posle pobede na predsedničkim izborima, imenovao je dvojicu ministara koji su ubrzo umrli! 

Tek nekoliko dana posle početka mandata, ministar privrede Miguel Roig doživeo je infarkt tokom vožnje i poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Dva meseca kasnije, ministar zdravstva poginuo je u avionskoj nesreći. Iste godine rukovao se sa uspešnim pilotom trkačkih brodova Danijelem Skolijem koji je kasnije doživeo tešku nesreću u kojoj je izgubio ruku.

Iduće godine održavalo se svetsko prvenstvo u Italiji i Menem je posetio utakmicu u Milanu između Argentine i Kameruna. Pokušao je da se rukuje sa golmanom Nerijem Pampidom, ali je uspeo samo da ga potapše po kolenu. Uskoro je golman povredio koleno i morao je da napusti utakmicu koju je na kraju Argentina i izgubila.

  

Budući da je bio veliki obožavalac sporta, često je odlazio na utakmice i donosio zlu sreću. Nakon susreta predsednika Menema sa teniserkom Gabrielom Sabatini, njena karijera je krenula silaznom putanjom

Povezuju ga čak i sa smrtima slavnih osoba. Naime, 1989. godine posetio je teško bolesnog plesača tanga Huga del Carilja koji je iznenada umro nedugo posle posete. Tek nekoliko godina kasnije, ista stvar se dogodila i kompozitoru Astoru Piacoli.

Haciendo un asadito en mi casa Un poco vieja la foto..

A post shared by Carlos Menem (@carlos_saul_menem) on

Čak i sam Menem je jednom prilikom priznao da veruje kako je uklet. U domovini je toliko ustaljeno mišljenje da Menem donosi lošu sreću da neki mediji ne žele ni da objave njegovo ime!