Neće vam pomoći ni sve pare ovog sveta! Deset misterioznih mesta u koja je ULAZAK STROGO ZABRANJEN (VIDEO)

Zabranjena mesta
Printscreen

Čak i da imate mnogo novca i da možete da putujete kada god poželite, ovo je lista mesta koja jednostavno nisu dostupna za obične ljude, a čak ni za sve pripadnike elite!

 

Činjenica da da u neka od njih uđu pravo ima samo šačica odabranih, više je nego dovoljna teoretičarima zavere širom sveta da ove lokacije proglase centrima tajnih društava, sekti i “prave” svetske moći.

Evo liste:

Brdo „Raf Menwith” – Ujedinjeno kraljevstvo

Ova vazduhoplovna baza je najveći centar za elektronsko praćenje na svetu. Ako je kovanje neke zavere u toku ili se negde lansira projektil, oni će to ovde prvi saznati.

Klub 33, Diznilend – Kalifornija, SAD

Klub za ekskluzivne, VIP goste najpoznatijeg zabavnog parka na svetu. Lista čekanja za ulazak na ovo mesto je toliko duga, da do karte dođete za, u proseku, deset godina!

Šumarak Bohemija – Kalifornija, SAD

Spolja možda izgleda kao potpuno nebitno, poludivlje mesto sa lepom prirodom u okolini, ali da uđete unutra morate da budete član elitnog kluba “Bohemian Grove” koga čini tek šačica bogatih i moćnih.

Tajna arhiva Vatikana – Vatikan, Italija

Zapravo, većina dokumenata iz arhive Vatikana se može naručiti i pogledati u biblioteci. “Tajna” se odnosi samo na papire koji pripadaju Papi. Plus, nikada nećete dobiti dozvolu da uđete unutra!

Pećine Laskaus – Francuska

Zna se da su zidovi ovih pećina prekriveni crtežima iz doba paleolita. Ipak, samo šačica izabranih naučnika ima pristup ovom istorijskom blagu.

“Pine Gap” – Australija

Jedina zona u Australiji koja je zabranjena za pristup. Zaposleni u ovoj bazi nadziru vazdušni prostor nad Australijom do visine od 5.500 metara.

Metro 2 – Moskva, Rusija

Podzemna železnica pod Moskvom. Sagradio ju je Staljin, a koristila/koristi ruska tajna služba.

Soba 39 – Pjongjang, Severa Koreja

Postojanje ove prostorije nikada nije zvanično potvrđeno. Navodno, reč je o vladinoj ispostavi za dilovanje drogom i švercovanje.

Mezghorija – Rusija

Još jedno mesto čija svrha nikada nije zvanično potvrđena. Ovde se navodno čuvaju najsmrtonosniji ruski nuklearni projektili. Dva bataljona su danonoćno locirana ispred ulaza da spreče radoznale poglede.

Oblast 51 – Nevada, SAD

Godinama je postojanje ove baze bilo opovrgavano. Ipak, od kada je američka vlada potvrdila istinitost priča, stotine teorija zavere su u opticaju. Vanzemaljci? Istraživanja tajnog oružja? Špijunaža? Kako bilo, reč je o jednoj od najčuvanijih baza na svetu.