DA LI MOŽETE DA POGODITE: Šta spaja poznate sportiste Vanju Grbića i Nenada Zimonjića?

Vladimir Grbić i Nenad Zimonjić
Promo

Pored toga što Vladimir Grbić i Nenad Zimonjić važe za jedne od najboljih srpskih sportista, njih dvojicu je ovog vikenda spojila i zdravstveno - sportska akcija „Ispravi se i vežbaj“ u okviru koje su odbojkaš i teniser u atrijumu BIG FASHION centra održali besplatan trening za decu.

 

U okviru ove akcije više od stotinu mališana imalo je priliku da im doktor Zdeslav Milinković, jedan od najboljih spinalnih hirurga, zajedno sa lekarima Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” uradi pregled kičme i stopala, kao i da dobiju preporuku kome mogu da se jave ukoliko postoji neka vrsta deformiteta. Posebno oduševljenje dece, ali i roditelja, izazvao je dolazak naših proslavljenih sportista.

Vladimir Grbić i Nenad Zimonjić strpljivo su se slikali sa mališanima, a nakon toga su održali i treninge na kojima su pokazali korisne i praktične vežbe.

 

Jako je važno da deca što pre počnu da se bave sportom, ali ne sa ciljem da budu najbolji, već sa idejom da imaju zdravu fizičku aktivnost. Naš narod nema kulturu fizičke aktivnosti, kulturu zdravlja i kulturu održavanja sebe na način na koji je to zaista dobro. Nije dovoljno da, na primer, jednom mesečno odigrate partiju fudbala. Fizička aktivnost treba da postane sastavni deo vaše svakodnevice i vašeg poimanja sebe – istakao je odbojkaš Vladimir Grbić i dodao da bi deca do šeste godine trebala da se bave sportovima kao što su plivanje, gimnastika ili atletika, dok u kasnijim godinama mogu da krenu da se bave i sportovima koji uključuju loptu.

 

Teniser Nenad Zimonjić je na događaj došao sa porodicom, a zatim je uz asistenciju sina, na posebnom teniskom terenu, više od pola sata igrao tenis sa prisutnima i pokazivao im osnove ovog sporta.

 

Ispravi se i vežbaj je divna akcija koju sam sa zadovoljstvom podržao. Ovo je sjajna prilika da se deca pregledaju i u ranom dobu ustanove kakva su im stopala, kičma i držanje. Redovni pregledi i prevencija su 99 odsto rešenja problema sa kičmom. Nije važno kojim se sportom deca bave, važno je da se igraju i druže, makar i ispred zgrade, samo da budu što aktivnija – rekao je poznati teniser.

Ovaj zdravstveno sportski program podržali su i mladi karatisti iz Shoto karate kluba, kao i Teniski savez Srbije i Teniski savez Beograda.