NAŠI ZLATNI SPORTISTI: Ovo su momci i devojke koji će PREDSTAVLJATI SRBIJU U RIJU

Olimpijada
Promo

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poželeo je juče našim sportistima sreću pred odlazak na Olimpijske igre, na svečanosti koju je organizovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

 

– Danas imam istu, ako ne i veću tremu nego pre četiri godine kada sam se ovde obraćao u ime svih sportista, kada sam u ime svih nas obećao rekordnu Olimpijadu za Srbiju – rekao je Udovičić.

Ukupno 104 srpskih sportista izborilo je vizu za Olimpijske igre, ali Ana Subotić zbog zdravstvenih problema neće moći da se takmiči u Riju. Prijemu u Predsedništvu prisustvovali su srpski košarkaši, košarkašice, odbojkašice, tekvondisti, kajakaši, teniserka Jelena Janković i drugi.

– Svako od vas, vaših trenera i roditelja zna koliko je godina truda, suza i znoja bilo potrebno da biste danas stajali ovde i da biste bili putnik na Olimpijske igre i imali čast da predstavljate svoju zemlju. Svako od vas zna i kolika je čast predstavljati reprezentaciju, predstavljati Srbiju, kolika je privilegija biti član ove ekspedicije, član srpskog tima u Riju! U ime celokupne Vlade i u svoje lično ime želim vam svu sreću, želim vam da prevaziđete svoje snove i ciljeve i da pobedite sebe same – poručio je Udovičić sportistima.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.