FEDERER I NADAL ČEKAJU U ZAVRŠNICI: Poznat prvi Novakov protivnik na Australijan Openu!

Novak Đoković
Beta

Naš najbolji teniser Novak Đoković srešće se sa Amerikancem Donaldom Jangom u prvom kolu Australijan Opena. Žreb u Melburnu je bio izuzetno povoljan za našeg teniera šestostrukog šampiona ovog turnira.

 

Potencijalni protivnici Novaka Đokovića posle meča sa Donaldom Jangom su Gael Monfis iz Francuske, posle čega bi mogao da se sastane sa Špancem Albertom Ramos-Vinjolasom, odnosno ili sa Timom Smičekom i Aleksejim Popirinom.

Potencijalni rival u osmini finala mogao bi da bude Aleksander Zverev, u četvrtini Dominik Tim, a Rodžer Federer i Rafael Nadal su na drugoj strani žreba.

Filip Krajinović će na startu igrati protiv Adrijana Manarina iz Francuske, a ako bude uspešan u drugom kolu bi ga čekao Jirži Veseli, pa u trećem Dominik Tim.

Dušanu Lajoviću u prvom kolu suparnik je 24. nosioc Argentinac Dijego Švarcman, a u trećoj rundi potencijalni rival bi mu bio Rafael Nadal.

Viktor Troicki turnir počinje duelom protiv malo poznatog Australijanca Aleksa Bolta, a potom ga najverovatnije čeka Nik Kirjos.

Laslo Đere će igrati protiv tridesetdevetogodišnjeg veterana iz Hrvatske Ive Karlovića, a ako ga savlada ići će na pobednika meča između Džeka Soka i Juiči Sugita.  

Prvi grend slem u sezoni,na kome titulu brani Rafael Nadal, igra se od 15. do 28. januara.