MRAČNE PROGNOZE: Čuveni neurohirurg tvrdi da se Šumaher NIKADA NEĆE OPORAVITI

Mihael Šumaher
beta

Priroda povrede i informacije koje imamo sugerišu da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posledica toga, njegov mozak ne funkcioniše kao moj ili vaš, kaže Kolin Šif.

 

Mihael Šhumaher, jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1, pre više od četiri godine doživio je tešku nesreću na skijanju. Njegova porodica ne želi da otkrije u kakvom je stanju legendarni Šumi, te da li postoji šansa za oporavak.

Ugledni britanski neurohirurg Kolin Šif je u razgovoru za AP komentarisao Šumaherovo teško stanje i dao “mračne” prognoze.

– Priroda povrede i informacije koje imamo sugerišu da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posledica toga, njegov mozak ne funkcioniše kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanje. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti – rekao je Šif.

Šumaher je krajem decembra 2013. godine nakon pada na skijanju udario glavom u stenu. Dugo je bio u veštačkioj komi u kojoj je najverovatnije i danas.

– Za njega je svaki napredak – oporavak. Gotovo je sigurno da ne može da razgovara. Možda je u stanju da pokaže neka osećanja – da je nesrećan ili da mu nije ugodno. Ili možda može da gleda svoju decu ili sluša muziku, ali potpuno se ne može oporaviti. Jako dugo je u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo govoriti, došlo bi do gubitka pamćenja. On više ne bi bio ista osoba – rekao je Šif.