NOVAK SE VRAĆA: Đoković posle preokreta savladao Tima (VIDEO)

đoković
printscreen

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u prvom meču Završnog Mastersa u Londonu Austrijanca Tima Dominika u tri seta 6:7 (12:10), 6:0, 6:2.

 

Djoković u drugom kolu igra sa Francuzem Gaelom Monfisom u utorak od 15 časova.

U prvom setu Novak je iako je igrao dobro imao je jednu brejk loptu i nije je iskoristio.

To je bio čudan taj-brejk u kom je Dominik tek posle osam set lopti uspeo da dobije prvi set, iako je Novak uspeo da spase sedam, ali ne i poslednji poen kojim je Austrijanac pobedio 12:10.

Ipak, srpski teniser je u drugom setu pokazao da se vraća i za manje od 25. minuta savladao Austrijanca ne dozvolivši mu da osvoji ni jedan gem.

U odlučujućoj ’majstorici’ Novak je dokazao zašto je bio broj 1, a Austrijanac koji je u ovom setu poveo sa 1:0, nije uspeo da se podigne na nivo igre kakav je postavio Novak Đoković. Srspski teniser je sa dobrom igrom nastavio i oduzeo je servis protivniku u trećem i sedmom gemu, tu prednost je sačuvao pa je posle dva sata i pet minuta ostvario pobedu.

U drugoj grupi koja nosi ime ’Džon Mekinro’ nalaze se Endi Mari, Stan Vavrinka, Kei Nišikori i Marin Čilić, a duel između Raonića i Momfisa igra se u nedelju od 21 čas.

Što se tiče Završnog Mastersa u Londonu, svaka pobeda u grupi donosi 200 bodova, pobeda u polufinalu donosi 400, a pobeda u finalu 500 bodova.

Đoković je osvajao završni turnir u poslednje četiri godine, a ima ukupno pet titula kao i Pit Sampras i Ivan Lendl. Jednu više ima Rodžer Federer.