UGROŽENA BEZBEDNOST U HUMSKOJ? “Gostujući navijači došli DO KARATA, planiraju UPAD NA STADION”

Partizan
fss.rs

Uprkos dogovoru dva kluba, postoje indicije da su navijači Olimpijakosa potpomognuti beogradskim Delijama, došli do karata za večerašnji meč. Iz uprave Partizana strahuju za bezbednost na stadionu.

  

U saopštenju iz Humske između ostalog stoji da će klub preduzeti sve neophodne mere kako bi sprečio prisustvo gostujućih navijača.

“FK Partizan ovim putem obaveštava javnost da ima saznanja da je uprkos dogovoru FK Partizan i FK Olimpijakos, postignutim pod okriljem UEFA koji se tiče neprisustvovanja gostujućih navijača na utakmicama u Beogradu i Atini, određeni broj pristalica FK Olimpijakos prisutan u Beogradu.

Takođe, postoje informacije da su određene pristalice FK Crvena zvezda došle u posed ulaznica za utakmicu i da imaju nameru zajedno sa grupom pristalica FK Olimpijakos, a uprkos zvaničnim stavovima oba kluba i zabrani UEFA, prisustvuju večerašnjoj utakmici.

FK Partizan obaveštava javnost da pristalicama FK Olimpijakos i FK Crvena zvezda neće biti dozvoljen ulaz na stadion Partizana. Ova odluka je doneta jedino u cilju sprečavanja gotovo sigurnih sukoba koji bi nastali na stadionu.

Izvesnost sukoba postoji zbog činjenice da su navijači FK Partizan kupovali ulaznice za sve sektore na stadionu, uključujući i sektor uobičajeno predviđen za gostujuće navijače, što je u skladu sa dogovorom sa UEFA, o neprisustvovanju gostujućih navijača na obe utakmice.

FK Partizan će licima kojima neće biti dozvoljen ulaz na stadion, u skladu sa gore navedenom odlukom, a koja imaju uredno kupljenu ulaznicu, refundirati novac.

Posebno ističemo da je jedini motiv donošenja ove odluke isključivo potpuna bezbednost gledalaca i učesnika, te odigravanje večerašnje utakmice u isključivo sportskim i regularnim uslovima.

Uvereni smo da će pripadnici MUPa Srbije preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i tako uspeti da sprovedu u delo odluku FK Partizan koja je doneta po preporuci UEFA i dogovoru oba kluba” , stoji u saopštenju FK Partizan

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Olimpijakosa na programu je u utorak uveče od 20:45 časova.