DOBAR FUDBAL U RUSIJI: Palo 5 golova, Zveda porožena, ali postignut dobar rezultat

fk crvena zvezda
crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda poražena je od Krasnodara u Rusiji u prvom meču poslednje, plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope – 3:2 (1:0).

 

Ekipa Vladana Milojevića odigrala je hrabro, još jednom pokazavši da se ne predaje pošto je dva puta uspela da smanji prednost domaćeg sastava, ali ostaje žal zbog dva olako primljena pogotka, kao i nekoliko propuštenih prilika na drugoj strani.

Krasnodar je poveo u 20. minutu preko Ivana Ignatijeva, Zvezda propustila šansu da uzvrati do poluvremena, da bi drugi deo igre otvorila na najgori mogući način – golom iz prve akcije. 

Ovoga puta je Viktor Klaeson kaznio kasni blok Dušana Anđelkovića, ali je gost imao ekspresan odgovor. Slavoljub Srnić nastavio je golgetersku seriju snažnim udarcem sa distance u 57. minutu, međutim – nedugo zatim domaćin je ponovo imao dva gola viška. 

Sergej Petrov u 66. minutu ostaje neobjašnjivo sam posle kornera i hvata divan volej za 3:1. Ali, Milojević vuče pravi potez u istom minutu, šalje na teren Nemanju Milića i Aleksandra Pešića, da bi prvi samo pet minuta kasnije asistirao drugom za povratak drame pred 25.000 gledalaca. 

Usledio je snažan pritisak Rusa do kraja, prednjačio je raspoloženi Mihailo Ristić, koji je pre mesec i po dana upravo iz Zvezde stigao u Krasnodar, ali je odbrana srpskog vicešampiona uspela da izdrži i zadrži veoma aktivan rezultat pred revanš na krcatoj Marakani. 

Crveno-beli, koji su imali podršku svojih i navijača Spartaka iz Moskve, na kraju ipak mogu da budu zadovoljni jer je ruskom predstavniku poništen čist pogodak, posle udarca Ristića, ali i ljuti na domaće pošto su se u jednoj situaciji poneli sramno, ne želevši da izbace loptu van igre iako su dva protivnika ležela povređena. 

Revanš je na programu za sedam dana od 21 čas.