TEMA BROJ JEDAN! U Srbiji danas svi pričaju o fudbalu: Pogledajte kako su VEČITI RIVALI stigli do EVROPE (VIDEO)

zvezda i partizan
dnevno.rs/kolaž

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde, plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, uz odlične rezultate reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundijal, vratili su veru u srpski fudbal i sada je najvažnija sporedna stvar na svetu opet tema broj jedan u zemlji.

 

Prvi put će Crvena zvezda i Partizan zajedno igrati u grupama UEFA takmičenja, što je najbolja pozivnica za predstojeći 155. “večiti” derbi, koji se igra u nedelju na stadionu “Rajko Mitić”.

Velike pobede nad Krasnodarom (2:1) i Videotonom (4:0) u revanšima najavljuju pravi spektakl na travi verovatno krcate “Marakane” u prvom ovosezonskom sudaru dva najveća srpska kluba, u meču u kojem će navijači moći da pozdrave svoje ljubimce nakon podviga, što bi trebalo da bude dodatni motiv ekipama Vladana Milojevića i Miroslava Đukića.

Do kraja jeseni, jednom u mesec dana (izuzev septembra kada će biti dva meča), evropske utakmice igraće se u Beogradu, gradu koji je jedan od retkih sa dva kluba ove sezone u Evropi, računajući i Ligu šampiona.

Koliko je veliki uspeh govori i to što je Crvena zvezda na ovakav rezultat čekala čitavu deceniju, dok je Partizan nastavio kontinuitet redovnog učesnika međunarodnih nadmetanja.

Pored istorijskog rezultata, “večitima” sleduje jaka finansijska injekcija od nagrada UEFA za sam plasman u grupnu fazu Lige Evrope od 2,6 miliona evra, plus veliki prihodi od TV prava, prodaje ulaznica…

Srpski fudbal je ponovo u modi, red je i da izabranici Slavoljuba Muslina završe započet posao i odu na planetarni šampionat u Rusiji, čime bi stavili “šlag na tortu”.

U nastavku pogledajte atmosferu i golove sa jučerašnjih mečeva: