ČUDO IZ NEMAČKE: O njemu priča ceo svet – postiže golove KAO NA TRACI i ima samo 12 GODINA?! (VIDEO)

Jusufa Mukoko
twitter.com/BVBSudtribune

Prošle sezone postigao je 33 golova za ekipu Borusije iz Dortmunda do 15, a čak 12 u samo pet utakmica za tim do 17 godina. Statistika ovog, neverovatnog mladića, za svaku je pohvalu, premda ona dobija mnogo veći značaj kada se sazna da ima samo 12 godina...

Čudo od deteta, Jusufa Mukoko trenutno je jedan od najvećih talenata na svetu! Minulih dana je dospeo na naslovnice svih svetskih fudbalskih portala zbog neverovatne statistike i golova koje postiže kao na traci, ali i zbog činjenice da mnogi ne veruju da Mukoko ima tek 12 godina.

Posle sjajnih igara za Borusiju iz Dortmunda, dobio je poziv da se priključi reprezentaciji Nemačke do 16 godina, za koju je debitovao protiv Austrije. Tada je igrao poslednjih 15 minuta, a mlada selekcija Nemačke slavila je rezultatom 3:1.

Mukoko je ”navodno” rođen u Kamerunu 20. novembra 2004. godine, a zbog sve većeg pritiska javnosti koja sumnja u godine mladog fudbalera, ekipa iz Dortmunda će ga naknadno testirati kako bi se uverila da je to, zaista, njegova starosna dob.

Nemački “Bild” takođe piše kako Mukoko ima devojku stariju od njega čak šest godina. Ona se isto bavi fudbalom i igra sa St. Pauli.