PLJUŠTALI GOLOVI U LIGI ŠAMPIONA: Na terenima širom Evrope MREŽA SE TRESLA ČAK 28 PUTA! (VIDEO)

lš
uefa.com

Konačno je počelo! A, ako se po "jutru dan poznaje" biće ovo jedna vrlo zanimljiva sezona. Utakmicama prvog kola u grupama A, B, C i D startovala je grupna faza takmičenja Lige šampiona.

 

Prvo veče elitnog evropskog takmičenja bilo je ludo. Na osam utakmica postignuto je čak 28 golova! Centralna figura večeri bio je Lionel Mesi, koji je u trijumfu Barselone nad Juventusom od 3:0 (1:0) postigao dva gola i učestvovao u akciji kod pogotka Ivana Rakitića. Prethodno, pogodio je stativu…

Na ovaj način Barselona se, makar donekle, revanširala Juventusu za neuspeh u četvrtfinalu prošlosezonske Lige šampiona.

“Stara dama” je delovala ozbiljno na terenu “Nou Kampa” u prvom poluvremenu, ali je gol Mesija u poslednjim trenucima tog dela igre očigledno “razbio” Juventus, jer u nastavku šampion Italije nije ličio na sebe. A, to Barsa ne prašta.

 

Bio je to meč Grupe D u kojoj je Sporting kao gost u Pireju pobedio 3:2. Portugalci su već na poluvremenu imali ogromnu prednost 3:0, a Pardo je u poslednjim minutima utakmice sa dva gola ublažio neuspeh crveno-belih.

Doskorašnji napadač Partizana Uroš Đurđević igrao je za Olimpijakos kao starter, do 62. minuta.

Andrija Živković je zabeležio asistenciju kod gola Seferovića u 51. minutu, ali je Benfika u Lisabonu izgubila od CSKA. Rusi su napravili preokret i trijumfovali 2:1 na premijeri u Grupi A.

 

U istoj grupi Mančester junajted nije imao problema sa Bazelom (3:0). Za ekipu Žoze Murinja ceo meč odigrao je Nemanja Matić, dok je kapiten Pol Pogba već u 19. minutu napustio teren zbog povrede.

Bajern je lako savladao Anderleht 3:0 u Grupi B. Kada su Bavarci u 11. minutu poveli golom Levandovskog iz penala, a pritom su gosti ostali sa igračem manje, jer je isključen Kums, bilo je jasno da od iznenađenja na “Alijanc areni” nema ništa.

U timu Anderlehta bio je Uroš Spajić.

Čelsi je deklasirao Karabak rezultatom 6:0!

U nastavku pogledajte rezultate: