NAŠ, A JUNAK AUSTRIJE: Marko Arnautović objasnio zbog čega NE IGRA ZA SRBIJU i zašto nije slavio golove

Marko Arnautović
Wikipedia /Tobias Klenze/ CC-BY-SA 4.0

Austrijski fudbaler Marko Arnautović rekao je da je njegova ekipa sinoć bila bolja od Srbije u pobedi od 3:2, da je utakmicu igrao kao profesionalac i dodao da se nada da će se ekipa Slavoljuba Muslina plasirati na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

 

Reprezentativac Austrije, srpskog porekla – Marko Arnautović (FOTO: Wikipedia/Tobias Klenze/CC-BY-SA 4.0)

Fudbaleri Austrije pobedili su u Beču Srbiju sa 3:2 u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji (više o utakmici možete saznati KLIKOM OVDE). Austrija je bez šansi za plasman, a Srbiji je bila potrebna pobeda. Arnautović je postigao drugi gol za Austriju na stadionu “Ernst Hapel”.

Koju god utakmicu da igram, idem na pobedu i igram 100 odsto. Nemam ništa protiv Srbije, svi znaju da volim Srbiju, cela familija mi je poreklom iz Srbije. Protiv Gruzije navijam da Srbija osvoji tri boda i da ode na Svetsko prvenstvo. U ovoj utakmici nisu bili nešto, mi smi bili jači, imali smo mnogo šansi i dali tri gola što nam je donelo tri boda. Oni sada igraju kući, nadam se da će biti pun stadion, da svi stanu uz Srbiju i da odemo na svetsko, rekao je Arnautović novinarima u Beču.

Srbija će se plasirati na Mundijal u Rusiji ako u ponedeljak od 20.45 u Beogradu pobedi Gruziju.

Utakmica na stadionu “Ernst Hapel” odigrana je pred 42.400 gledalaca, od čega je više od pola bilo navijača Srbije.

Bilo je aplauza, bilo je zviždanja, ali to je normalno. Neki su ljuti što ne igram za Srbiju, ali sam hiljadu puta rekao da to nije moja greška. To je greška nekih drugih ljudi – dodao je Arnautović.

On je istakao da njegova ekipa večeras nije imala ništa da izgubi.

Oni nisu igrali loše prvo poluvreme, znaju da igraju fudbal, imaju fenomenalne igrače. Imali smo mnogo šansi u prvom poluvremenu, ali nismo dali gol, posle smo napravili presing, a oni su igrali dugim loptama, a to nije njihova igra. Mi nismo imali ništa da izgubimo, a Srbija je došla da pobedi i da ide na Svetsko prvenstvo. Igrali smo kao profesionalci, svi gledaju da daju 100 odsto, a mi smo to dali kao grupa i zato smo pobedili – naveo je Arnautović.

On je rekao i da nije postigao treći gol, iako se tako u prvi mah mislilo.

Nisam pipnuo loptu. Golove nisam hteo da slavim, pošto poštujem moju zemlju Srbiju, rekao je Arnautović.