LIGA ŠAMPIONA: Barselona u osmini finala, Bazel pobedio Junajted, PSG deklasirao Seltik (FOTO, VIDEO)

Barselona Juventus
Beta

Fudbaleri Barselone plasirali su se sinoć u osminu finala Lige šampiona, pošto su u Torinu odigrali 0:0 protiv Juventusa, u utakmici petog kola Grupe D.

 

Ekipe nisu napravile mnogo šansi, prvu je imala Barselona u 23, minutu, kada je Ivan Rakitić pogodio stativu, dok je u završnici prvog poluvremena na drugoj strani Paulo Dibala šutirao preko gola iz dobre pozicije.

Isti igrač mogao je da postigne gol i u drugom minutu nadoknade vremena, ali je njegov šut dobro odbranio golman Barselone.

Prvi put od oktobra prošle godine Lionel Mesi nije bio u startnoj postavi Barselone, a u igru je ušao u 55. minutu. Utakmicu je sudio srpski sudija Milorad Mažić.

Barselona je prva na tabeli sa 11 bodova, a Juventus ima osam i u poslednjem kolu će tražiti plasman u drugu fazu. Sporting je treći sa sedam bodova, a poslednjeplasirani Olimpijakos ima jedan bod.

U drugoj utakmici u toj grupi Sporting je u Lisabonu pobedio Olimpijakos sa 3:1 i zadržao šanse za plasman u drugu fazu. Domaći su poveli u 40. minutu golom Basa Dosta, a tri minuta kasnije vođstvo je udvostručio Bruno Sesar. Dost je postigao treći gol u 66. minutu, a konačan rezultat postavio je Vadis Ođiđa Ofoe u 86. minutu.

U Grupi A Bazel je kao domaćin pobedio Mančester junajted sa 1:0 golom Mihaela Langa u 89. minutu. Švajcarski tim je zadržao šanse za plasman u osminu finala pošto je preuzeo drugo mesto od CSKA, obe ekipe sada imaju po devet bodova. Junajted je prvi sa 12 bodova, a Benfika je bez bodova.

U drugoj utakmici u toj grupi CSKA je ranije danas u Moskvi pobedio Benfiku sa 2:0.

U Grupi C Atletko Madrid pobedio je kao domaćin Romu sa 2:0 i ostao u igri za plasman u drugu fazu. Atletiko je poveo u 69. minutu golom Antoana Grizmana “makazicama”, a konačan rezultat postavio je Kevin Gameiro u 85. minutu.

Ranije je iz te grupe Čelsi je obezbedio plasman u osminu finala pošto je kao gost pobedio Karabag sa 4:0.

Čelsi je prvi na tabeli sa 10 bodova, Roma ima osam, Atletiko je sakupio šest, a Karabag dva boda.

Iz Grupe B još ranije su se u osminu finala plasirali Pari Sen Žermen i Bajern Minhen.

 

Francuski tim je na svom terenu pobedio Seltik sa 7:1, dok je Bajern kao gost pobedio Anderleht sa 2:1.

Seltik je poveo već u prvom minutu preko Muse Dembelea, a posle toga rezultat je preokrenuo Nejmar, golovima u devetom i 22. minutu. Edinson Kavani postigao je treći gol u 28. minutu i to je bio njegov 150. pogodak u 216. utakmici za taj klub.

Ubedljivu pobedu domaćima doneli su Kilijan Mbape golom u 35. minutu, Marko Verati u 75, Kavani svojim drugim golom u 79. i Dani Alves u 80. minutu.

Šampion Nemačke poveo je u Belgiji golom Roberta Levandovskog u 51. minutu, a izjednačio je Sofijan Hani u 63. Pobedu Bajernu doneo je Korenten Toliso u 77. minutu.

Pari Sen Žermen je prvi na tabeli sa svih 15 bodova, Bajern je drugi sa tri boda manje, trećeplasirani Seltik ima tri boda, dok je Anderleht bez bodova.

 

Utakmice poslednjeg šestog kola grupne faze igraju se 5. i 6. decembra.