STIGLO PROLEĆE: Grobari u transu – Partizan POBEDIO Jang Bojs i plasirao se u šesnaestinu finala Lige Evrope!

Partizan
Beta

Fudbaleri Partizana plasirali su se u šesnaestinu finala Lige Evropa, pošto su večeras u Beogradu sa 2:1 pobedili Jang Bojs u petom kolu Grupe B Lige Evropa!

 

Partizan je poveo golom Leandra Tavambe u 12. minutu, da bi izjednačenje Jang Bojsu u 25. doneo Mumi Ngamaleu. Crno-beli trijumfovali su pogotkom Ognjena Ožegovića u 53. minutu.

Partizan kolo pre kraja grupne faze zauzima drugo mesto u Grupi B sa osam bodova, Dinamo iz Kijeva je još ranije izborio plasman kao prvoplasirani sa 10 bodova, dok je Skenderbeg treći sa pet, a Jang Bojs je četvrti sa tri.

Posle početnog ispitivanja snaga, Partizan je krenuo ofanzivnije ka golu protivnika i u 10. minutu je imao prvu šansu. Miroslav Vulićević je lepo prošao po desnoj strani, prevario je dvojicu protivničkih igrača i ušao u kazneni prostor, ubacio je loptu, ali je ispred Ognjena Ožegovića uhvatio golman Jang Bojsa.

Samo dva minuta kasnije oko 20.000 navijača u Humskoj se ipak radovalo. Marko Janković je izveo slobodan udarac, a najbolji u skoku bio je Tavamba koji je glavom pogodio mrežu Davida Fon Balmosa.

 

Crno-beli su se posle vođstva povukli, a Jang Bojs je preuzeo kontrolu na terenu što se švajcarskoj ekipi isplatilo već u 25. minutu. Posle kornera Miralema Sulemanija mrežu Vladimira Stojkovića pogodio je Ngameleu. To je ujedno bila i prva prava prilika za gostujuću ekipu na utakmici.

Do kraja prvih 45 minuta igralo se brzo, Jang Bojs je imao više lopte u svom posedu, uglavnom se igralo na polovini Partizana, ali pravih prilika nije bilo.

I na početku drugog dela Jang Bojs je imao loptu u svom posedu, ali je u 53. minutu sevnuo odličan kontranapad Partizana. Janković je odigrao do Tavambe, on brzo do Danila Pantića, koji je sjajno vratio do Ožegovića, a napadač crno-belih je glavom pogodio za 2:1 i veliko slavlje na stadionu.

 

Kao i posle prvog gola Partizana, Jang Bojs je preuzeo kontrolu utakmice, opsedao je gol šampiona Srbije, u nekoliko navrata je bilo vrlo opasno, ali su se crno-beli uspešno branili. Na drugoj strani, Partizan je čekao svoje prilike iz kontranapada, a najbolju priliku imao je preko Tavamba koji u situaciji jedan na jedan nije uspeo da savlada golmana Jang Bojsa.