KELN POSLEDNJA ŠANSA: Hrabra Zvezda još bez šesnaestine finala, remi sa BATE Borisovom

Zvezda
Beta

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli večeras da izbore plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa, pošto su u petom kolu Grupe H u Borisovu igrali nerešeno bez golova s klubom BATE Borisov.

 

Crveno-beli će protiv Kelna u poslednjem, šestom kolu na stadionu “Rajko Mitić” imati priliku da izbore plasman u narednu fazu, a za to će im biti potrebna pobeda ili čak remi, ali samo u slučaju da BATE bude poražen u Londonu od Arsenala.

U drugoj utakmici Grupe H Keln je pred svojim navijačima pobedio Arsenal sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Seru Girasi u 62. minutu iz jedanaesterca.

Arsenal je već izborio plasman u šesnaestinu finala i prvi je u Grupi H sa 10 bodova, dok Zvezda na drugom mestu ima šest, koliko i trećeplasirani Kenln, dok je Bate poslednji, četvrti sa pet.

 

Crveno-beli su u Borisovu bili bolji rival gotovo tokom celog meča. BATE je uglavnom bio koncentrisan na kontranapade, ali nijednog trenutka nije ozbiljnije ugrozio gol Milana Borjana.

Zvezda je prvu dobru priliku imala u 50. minutu kada je Milan Rodić šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio prečku.

Bitka se uglavnom vodila na sredini terena, a crveno-beli novu dobru priliku imali su u 88. minutu. Nenad Krstičić odlično je centrirao sa levog boka i pronašao Ričmonda Boaćija, ali je njegov pokušaj glavom odbranio golman Sčebericki.

Ekipa Vladana Milojevića najbolju priliku imala je u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, ali je šut Nenada Krstičića sa oko 11 metara s gol linije “skinuo” Jurica Buljat.