UEFA I DALJE VAGA: Kazne Partizanu i Zvezdi posle završetka ligaškog dela!

liga evrope
dnevno.rs/kolaž

O kaznama srpskih predstavnika u Ligi Evrope znaće se više po okončanju grupne faze ovog takmičenja.

 

Pre tačno deset dana UEFA je pokrenula disciplinske postupke protiv Crvene zvezde i Partizana zbog navodnih ispada navijača, a odluke u ovim slučajevima i eventualnim kaznama nećemo znati do završetka grupne faze Lige Evrope.

Iz UEFA je za portal Mondo potvrđeno da još uvek nisu određeni datumi saslušanja u ovim slučajevima, te da će odluka “najverovatnije biti doneta posle 6. kola grupne faze”.

To automatski znači i da ne postoji bilo kakva opasnost od “zatvaranja” stadiona Crvene zvezde za ključni meč Lige Evrope protiv Kelna (četvrtak, 21.05), dok su u Partizanu uvereni da u ovom slučaju ne postoje elementi za oštrije sankcije od novčane.

Protiv Crvene zvezde je disciplinski postupak pokrenut zbog “rasističkih ispada navijača” u Belorusiji, kada su navijači crveno-belih istakli transparent podrške generalu Ratku Mladiću, što je stavljeno na teret i navijačima Partizana, s tim da se za meč protiv Jang Bojsa istražuje i upotrebe pirotehnike i razglasa, blokiranih stepenica na tribinama, kao i to što su neakreditovani novinari bili na terenu.

UEFA je prethodno Partizan kaznila sa dva meča bez prisustva navijača zbog incidenata na mečevima protiv Budućnosti i Olimpijakosa, a onda i novčano za propuste na susretu protiv Skenderbega, iako su iz tabora crno-belih dobili uverenja da je meč “organizovan perfektno”.

Crvena zvezda je takođe kažnjavana u ovoj fazi takmičenja Lige Evrope i to za gostovanje Kelnu kada je zbog “nedoličnog ponašanja navijača” platila ceh od 15.000 evra.

Takođe, UEFA je posle petog kola Lige Evrope pokrenula disciplinski postupak i protiv ruskog Zenita čiji su navijači takođe imali transparent podrške generalu Ratku Mladiću.