DOSTOJNA ZAMENA BOAĆIJU: Najbolji strelci Superlige vodiće Zvezdu do trofeja!

marakana
crvenazvezdafk.com

Tim iz Ljutice Bogdana je sjajnu jesen završio sa devet boda viška u odnosu na najvećeg rivala pre svega zahvaljujući napadačkom tandemu Pešić-Boaći. Odlazak jednog od dvojice sjajnih napadača je izvestan, a čelnici prvoplasirane ekipe u Superligi ne sede skrštenih ruku.

 

Menadžment ekipe bi odlazak Ričmonda Boaćija mogao da nadoknadi vraćanjem Milana Pavkova, koji kao pozajmljeni igrač nastupa u niškom Radničkom. Pavkov je pažnju na sebe skrenu izvanrednom napadačkom formom, a sa 16 golova drugi je strelac srpskog prvenstva.

Ovu informaciju za “Sportski žurnal” potvrdio je generalni direktor najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba Zvezdan Terzić.

– Trener Milojević je izrazio želju da vrati Pavkova, to ćemo i da učinimo jer bi trebalo respektovati igrača koji da 16 golova u Radničkom iz Niša – rekao je Terzić, dodavši da za  centarfora postoji i interesovanje iz inostranstva.

– Pozajmica u Radničkom je dogovorena do zime, obaveza mu je da se vrati u januaru. Imamo već inostrane ponude, videćemo šta ćemo da odlučimo. Trener Milojević računa na njega, obaveza mu je da se pojavi na prozivci 9. januara – zaključio je Terzić.

Zvezda trenutno ima prvog (Pešić, 17 golova) i trećeg strelca lige (Boaći, 15 golova). Međutim, reprezentativac Gane će ove zime gotovo sigurno napustiti redove crveno-belih, pa bi povratak Pavkova, koji je ove jeseni postigao gol manje od Pešića a gol više od Boaćija, mogao da održi ubojitost napada Zvezde na visokom nivou.

Ako se na to doda da su na najvećem srpskom stadionu zainteresovani i za četvrtog strelca lige Đorđa Ivanovića iz subotičkog Spartaka (11 golova), čini se da zvezdaši neće morati da brinu za golove na proleće.