UZBUDLJIV ZAVRŠETAK DERBIJA: Zvezda sa “kreča” do nove prvenstvene pobede! (VIDEO)

Pešić
Beta

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Novom Sadu Vojvodinu sa 2:1, u utakmici 26. kola Super lige Srbije.

 

Zvezda je povela golom Mičela Donalda u drugom minutu, a izjednačio je Eze Vinsent u 72. Zvezda je pobedila golom Mohameda Bena u 84. minutu iz jedanaesterca.

Zvezda je povela već u drugom minutu. Posle kornera Branko Jovičić je šutirao, golman Vojvodine je odbranio i lopta se odbila do Donalda kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Posle toga Vojvodina je zapretila preko Nemanje Subotića, ali je njegov šut blokirao igrač Zvezde Filip Stojković. Posle toga Novosađani su imali inicijativu, a dobru šansu imali su u 28. minutu, kada je Lazar Arsić šutirao preko gola.

U 42. minutu Stefan Mihajović je šutirao sa oko 35 metara, ali je lopta prošla pored stative Zvezdinog gola.

Prvu šansu u drugom delu meča imala je Zvezda, u 55. minutu, preko Jovičića, dok je sa druge strane u 63. minutu neprecizan bio i Arsić. U 65. minutu golman Vojvodine Emil Rockov dobro je odbranio šut Radonjića i izbacio loptu u korner, posle kojeg je glavom pokušao Vujadin Savić, ali nije bio precizan.

U 71. minutu dobru šansu propustio je Nemanja Mihajlović kada je šutirao neprecizno sa oko pet metara. Njegova ekipa izjednačila je minut kasnije, posle kontranapada loptu u mrežu poslao je Eze.

Sudija Jovan Šegrt je u 83. minutu dosudio diskutabilan jedanaesterac za Zvezdu, posle duela Aleksandra Mesarovića i Radonjića. Fudbaleri Vojvodine su protestovali, ali je minut kasnije gol postigao Ben.

Do kraja utakmice igrači su bili nervozni, košakali su se na terenu, nisu napravili šansu, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Zvezda je prva na tabeli sa 69 bodova i ima 14 više od Partizana, a Vojvodina zauzima osmo mesto sa 37 bodova.