SPEKTAKULARNA NOĆ SALAHA: Egipćanin doveo Liverpul do finala, ali Roma se ne predaje lako! (VIDEO)

Salah
Beta

Fudbaleri Liverpula pobedili su sinoć na svom terenu ekipu Rome sa 5:2 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

 

Roma je bolje počela meč i bila ta koja je diktirala tempo u prvih 25 minuta. Najbolju šansu u tom periodu imao je Aleksandar Kolarov, koji je u 19. minutu sjajnim udarcem sa oko 20 metara pogodio prečku.

“Crveni” su se nakon toga trgli i u samo par minuta stvorili nekoliko dobrih prilika. Dve u istom minutu nije iskoristio Sadio Mane, odnosno u obe situacije je loše šutirao iz izgledne pozicije.

Probao je potom i Salah, ali je Alison bio na pravom mestu. Ono što Egipćaninu tada nije pošlo za rukom jeste u 36. minutu. Salah je iskoristio precizan pas Firmina na ivici šesnaesterca, snažno je šutirao i pogodio rašlje.

U sudijskoj nadoknadi vremena Salah je još jednom pogodio mrežu bivšeg kluba. Ponovo je Firmino bio u ulozi asistenta, poslao je loptu u kazneni prostor, a Salah je sjajno lobovao Alisona za 2:0 na poluvremenu.

To je bio 42. gol Mohameda Salaha ove sezone u svim takmičenjima. Jedino je Ijan Raš u jednoj sezoni postigao više golova u dresu Liverpula – 47.

Ekipa Jirgena Klopa je u nastavku demolirala italijansku ekipu. Prvo je Mane u 56. minutu, na asistenciju Salaha, povisio na 3:0, a samo pet minuta kasnije Firmino se posle dve asistencije upisao i u strelce. I kod tog pogotka asistent je bio Salah.

Milner je u 69. minutu izveo korner, a Firmino je bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu iza ledja Alisona za 5:0.

Kada je izgledalo da je meč, odnosno i dvomeč rešen, Roma je u poslednjih desetak minuta sve karte bacila na napad i to se isplatilo. Džeko je u 81. minutu pogodio mrežu domaće ekipe, a četiri minuta kasnije Peroti je bio siguran sa bele tačke. Prethodno je rukom u šesnaestercu rukom igrao Milner.

Revanš meč je na programu naredne srede u Rimu.