SIMEONE PRESREĆAN ZBOG POBEDE U FINALU: “Atletiko je moja porodica, trijumf u Ligi Evrope više je od trofeja” (VIDEO)

Dijego Simeone
Beta

Atletiko Madrid je sinoć sa 3:0 pobedio Olimpik iz Marseja u finalu Lige Evropa i tako došao do trećeg trofeja u tom takmičenju u poslednjih devet godina.

 

– Ovo je sezona puna izazova i mislim da je osvajanje Lige Evropa više od trofeja. Iza nas je ostao naporan rad, velika posvećenost i to nam se vratilo ovom velikom pobedom za klub. Sezona za nas nije gotova, jer želimo da pobedimo u poslednjem kolu Primere kako bismo osigurali drugu mesto na tabeli. Nema mnogo vremena za slavlje – rekao je Simeone za španske medije polse utakmice i osvrnuo se na prethodnih šest godina koliko je u klubu iz Madrida.

– Atletiko igra važnu ulogu u mom životu, ovde sam odrastao kao profesionalac. Vratio sam se Madrid u važnom trenutku u mom životu, a klub mi je dao šta je potrebno i doživljavam ga kao porodicu. Posle ovakve pobede uvek se osećate malo tužno. Vrlo je teško doći do tog nivo i ubediti igrače da igraju zajedno na taj način. Kada postignete svoj cilj, morate da počnete iznova – rekao je Argentinac koji zbog suspenzije nije mogao da vodi svoju ekipu na sinoćnoj utakmici.

Najveće zasluge za trijumf Madridjana idu Antoanu Grizmanu, koji je postigao dva gola, a možda odigrao i poslednji meč za Atletiko.

– Za mene je bio san da osvojim trofej sa mojim saigračima i Simoeneom koji mi je mnogo toga rekao. Napravio je od mene boljeg igrača, jednog od najboljih na setu. Nadam se da ću nastaviti da osvajam trofeje – rekao je Grizman.

On nije želeo da pričao o tome gde će nastaviti karijeru, već je želeo da proslavlja titulu u Ligi Evropa.

Trener Olimpika iz Marseja Rudi Garsija čestitao je Atletiku na osvajanju Lige Evropa i rekao da žali za propuštenim prilikama.

– Promašili smo naše šanse, a to ne sme da vam se dešava na ovom nivou i to u finalu protiv Atletiko Madrida. Oni su u drugom poluvremenu podigli nivo igre i na kraju su zasluženo pobedili. Čestitam im na tome – rekao je Garsija koji pokušao da odvede svoj tim do drugog evropskog trofeja u poslednjih 25 godina.