GOTOV VEČITI DERBI: Leonardo u 89. minutu srušio Zvezdu (VIDEO)

Partizan
Printscreen

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0 (0:0) u 152. ’večitom derbiju’ u okviru devetog kola Superlige Srbije.

 

Crno-beli su bili bolji i do zasluženog trijumfa došli su u 89. minutu – Ilić je podigao loptu, Đurđić ju je glavom spustio, a Leonardo je efektnim volejom poslao iza leđa nemoćnog Manojlovića.

Partizan je tako naneo crveno-belima prvi prvenstveni poraz i smanjio je zaostatak na -6. Ukoliko Vojvodina savlada Borac, preuzeće prvo mesto od Zvezde.

U prvom poluvremenu igrali se borbeno, na momente dosadno, ali bilo je i šansi – iako je Zvezda imala veći posed lopte (57%-43%), bolje prilike stvorio je Partizan.

Najizglednija je bila Đurđevićeva u 27. minutu, posle uigrane akcije i dodavanja Leonarda šutirao je pored gola.

Pokušao je još jednom Đurđević, i Leonardov udarac iz slobodnog udarca završio je pored gola, a na drugoj strani jedini je Srnić ozbiljnije pokušao – njegov lukav udarac u 29. minutu odbranio je Kljajić.

Taj Srnićev udarac ostao je i jedina prilika za Zvezdu sve do samog finiša meča, mada se u drugom poluvremenu igralo u bržem ritmu na obe strane. Ipak, Partizan je bio bolji, dok su crveno-beli u napadu imali samo indisponiranog Vijeiru, do 70. minuta kada ga je zamenio Plavšić.

U međuvremenu je Partizan bio konkretniji, u 59. minutu Đurđević je pogodio prečku posle ubacivanja Stevanovića, a bilo je i još nekoliko polušansi. Trener Zvezde Miodrag Božović išao je na bod, uveo je i Anđelkovića umesto Srnića, ali na kraju su crno-beli na već opisani način stigli do vođstva.

U drugom minutu nadoknade crveno-beli su mogli da izjednače – Kanga je dodao do Ruisa, koji je obišao Kljajića, ali je preslabo šutirao, pa je Milinković pokupio loptu.

Dva minuta kasnije sudija Milorad Mažić odsvirao je kraj i slavlje crno-belih moglo je da počne. To je 45. pobeda Partizana u derbijima, isto toliko puta bilo je i nerešeno, dok je Zvezda slavila 62 puta.