KAKVA ČAST! Bivši igrač Partizana postigao NAJLEPŠI GOL u sezoni! (VIDEO)

Ljujić
print screen/you tube.com/Vilniaus Žalgiris

Bivši igrača Rada i Partizana Matija Ljujić dobio je prestižnu nagradu za najlepši gol u prvenstvu Litvanije. Ljujić je tokom juna stigao u Žalgiris i uz Andriju Kaluđerovića bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje šampionske titule.

 

Njegov gol protiv Stumbrasa sa kraja avgusta prošle godine proglašen je za najlepši u prvenstvu baltičke zemlje za prošlu sezonu.

Srpski vezista je izrazio zadovoljstvo zbog ove izuzetne nagrade i naveo je planove tima za predstojeću sezonu.

– Drago mi je što sam dobio ovo priznanje. Zaista mi znači kao motivacija pred početak nove sezone u kojoj ćemo pokušati da odbranimo duplu krunu i da napravimo iskorak u Evropi, gde smo prošle sezone takmičenje nažalost završili već u drugoj kvalifikacionoj rundi Lige šampiona – izjavio je Ljujić.

Žalgirisu će posao biti otežan zbog odlaska prvog strelca litvanskog šampionata, Andrije Kaluđerovića.

– Ostali smo bez Kaluđerovića i biće nam dosta teže. Klub mora da pronađe adekvatnu zamenu za njega, on je bio naš najbolji igrač proteklih šest meseci i dosta utakmica je rešavao, dao je 20 golova. Sada je teret na ostalim igračima i meni, da pružimo više na utakmicama – dodao je Ljujić.

Ljujić je u Žalgiris došao u junu, kada je debitovao golom i posle kraće pauze zbog povrede, ustalio se u prvom timu. Na 19 utakmica u svim takmičenjima, postigao je pet golova uz pet asistencija i na mečevima na kojima je igrao Žalgiris je zabeležio čak 15 pobeda, uz po samo dva remija i poraza.