POBEDA NA PREMIJERI: Partizan preživeo Banjicu i održao korak sa večitim rivalom! (VIDEO)

Rad-Partizan
print screen/you tube.com/TV Srbija

Fudbaleri Partizana, zabeležili su pobedu na prolećnoj premijeri u Superligi Srbije. Crno-beli su savladali Rad na Banjici, minimalnim rezultatom 0:1.

 

Partizan je posle velike borbe uspeo da savlada danas vrlo raspoloženi Rad, a da su domaći bili malo prisebniji u nekoliko navrata, ishod bi po Crno-bele mogao biti znatno nepovoljniji.

Rad je bio  opasniji u prvom poluvremenu, a najbolju priliku za gol propustio je Lutovac u 33. minutu. Sam je na pet metara imao mat situaciju pred golom Partizana ali je Kljajić čudesnom reakcijom sprečio vođstvo Građevinara.

Partizan je do kraja prvog dela imao nekoliko solidnih šansi, ali je gol pao tek posle deset minuta igre u nastavku. Posle neuspešnog pokušaja Milenkovića glavom, lopta je preletela sve u šesnaestercu i došla do Đurđevića koji je imao vremena da se namesti i snažnim udarcem desnom nogom pošalje u mrežu Rada.

Najbolju priliku za izjadnačenje domaćini su propustili u 74. minutu kada je bivši igrač crno-belih Drinčić odlično šutirao ali je pogodio stativu.

Samo nekoliko sekundi kasnije, Partizan je munjevitom akcijom  mogao da reši pitanje pobednika. Leonardo je fantastično uposlio jedinog strelca na meču Đurđevića, koji je obišao golmana i došao u poziciju iz koje je mnogo teže promašiti. Ishod je bio isti kao i kod pokušaja Drinčića.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih prilika iako su obe ekipe tokom čitavog meča igrale u visokom ritmu, pa je pravo čudo što na Banjici danas nije bilo više golova.

Po završetku susreta je došlo do koškanja između prvotimaca Partizana i igrača i članova stručnog štaba Rada, a jedan od razloga je po svemu viđenom uvredljivi transparent na delu tribine gde su bili smešteni navijači domaćina.

– Ne znam zbog čega je došlo do nervoze na kraju i ne zanima me previše…utakmica teška, po teškom terenu, borbena, ne baš prelepa. Dali smo gol a i imali smo još nekoliko šansi , Đurđević je promašio praznu mrežu Nije bila neka briljantna igra ali smo ostvarili tri važna boda – rekao je po završetku susreta šef struke crno-belih Marko Nikolić.

Evo i svih rezultata mečeva odigranih u okviru 22. kola

MLADOST – RADNIČKI NIŠ 1:0 (0:0)

BORAC – OFK BAČKA 1:0 (0:0)

NAPREDAK – VOŽDOVAC 0:0

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR 2:0 (1:0)

ČUKARIČKI – JAVOR MATIS 2:1 (0:1)

RAD – PARTIZAN 0:1 (0:0)

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV – VOJVODINA 1:4 (0:1)

Utakmica između i Metalca i Radnika koja je trabalo da se odigra u Gornjem Milanovcu, odložena je zbog snega.