KIŠA GOLOVA: Spektakl koji dugo NIJE VIĐEN, na dve utakmice Lige šampiona ČAK SE 14 PUTA TRESLA MREŽA! (VIDEO)

liga sampiona
dnevno/kolaž

I posle nas pitate zbog čega volimo fudbal?

 

Ko je sinoć propustio utakmice osmine finala Lige šampiona – ima i zbog čega da žali! Ipak, verujemo da su pravi ljubitelji fudbala veče “rezervisali” za mečeve u Mančesteru i Leverkuzeni, koji su bili i više nego spektakularni – dve utakmice, a čak 14 golova! Ovo se nikada nije dogodilo u Ligi šampiona!

Naime, sinoć su fudbaleri Mančester sitija kao domaćini pobedili Monako 5:3 (1:2), dok je Atletiko Madrid savladao Bajer u Leverkuzenu 4:2 (2:0) u prvim utakmicama osmine finala prestižnog klupskog evropskog takmičenja.

I dok je Atletiko sve vreme vodio u Leverkuzenu, na “Etihadu” su se ređali preokreti. Siti je poveo u 26. minutu preko Sterlinga, koji je bio u sumnjivoj poziciji, a onda je Monako preko Falkaa u 32. i Mbapea u 40. preuzeo vođstvo.

U 50. minutu Falkao je promašio penal (Kabaljero mu odbranio), pa je goste stigla kazna u vidu izjednačenja. Strelac je bio Aguero u 58. minutu. Međutim, samo tri minuta kasnije Falkao se iskupio za promašen penal, pa je majstorskim lobom ponovo doveo “kneževe” u vođstvo.

A onda je usledio furiozan finiš ekipe Pepa Gvardiole. Volejčina Aguera u 71. minutu, pa pogoci Stonsa u 77. i Sanea u 82. za konačnih 5:3!

Da se “ne baci” u drugi plan utakmica u Leverkuzenu, koja je podjednako bila iznenađujuća i spektakularna – Atletiko je na “Baj areni” već posle prvog poluvremena imao ubedljivo vođstvo do kojeg je došao preko Saula u 17. i Grizmana u 25. minutu.

Međutim, domaćin se nije predavao. Belarabi je u 48. prepolovio zaostatak Bajera, ali je u 59. minutu Gameiro vratio “jorgandžije” na plus dva i to iz penala napravljenim nad njim, koji doduše nije postojao. Dragović je napravio prekršaj upravo nad Gameirom, ali je faul počeo van kaznenog prostora.

Savić je u 68. minutu autogolom ponovo vratio ekipu iz Leverkuzena u igru (2:3), ali je rezervista Tores u 86. minutu postavio konačnih 2:4.

Što se tiče ovih duela, revanši nas očekuju 15. marta, dok večeras možete uživati uz još dva duela – Porto dočekuje Juventus, dok će Lester gostovati favoritu Sevilji. A, svi sportski sladokusci nadaju se još jednoj večernjoj poslastici!