LŠ: Kneževi rastužili Pepa Gvardiolu, Oblak vedri i oblači pred golom Atletika! (VIDEO)

Jan Oblak
print screen/you tibe.com/GKShowcase1HD

Fantastičan meč odigran je u Monte Karlu, gde je domaći Monako posle mančesterske goleade, uspeo da sa 3:1 izbaci Građane i ostavi Gvardiolu bez polufinala. U Madridu, Atletiko je odigrao revanš bez golova pa je posle pobede na Leverkuzenom 4:2, još jednom izborio plasman u samu zavšnicu takmičenja.

 

Monako je uspeo da anulira poraz od 5:3, a zbog činjenice da je postigao veći broj golova u gostima, tim Leonarda Žardima ide u četvrtfinale. Najzaslužniji za pobedu u dvomeču bili su jučerašnji strelci Bakajoko, Fabinjo i Mbape. Poslednji u nizu je ozbiljno zainteresovao menadžere velikih klubova a mnoge gazde već broje novac kako bi ga doveli u svoje redove.

– Mbape je proizvod naše omladinske škole. On je naša DNK. Ponosan sam na njega. Nameravamo da ga zadržimo. Imamo pravi tim – rekao je Žardim. 

U drugom susretu, Tim Dijega Simeonea je odigrao revanš bez golova i tako sačuvao sigurnu prednost iz Nemačke od 4:2. Imao je atletiko Madrid nekoliko lepih prilika da reši pitanje pobednika ali udarna igla Jorgandžija Antoan Grizman nije preterano tužan zbog neefikasne večeri.

– Imali smo prilika, ali ne i sreće. Nije bio ni plan da napadamo kao ludaci. Izborili smo ono što smo želeli i svi su srećni. Najvažnije je da smo prošli, već razmišljamo o sledećoj utakmici – izjavio je Francuz.

Najzapaženiji na jučerašnjem susretu bio je golman Jan Oblak, koji je fenomenalnim intervencijama možda i odlučio pitanje pobednika dvomeča. Dvadesetčetvorogodišnji Slovenac polako izrasta u jednog od najboljih čuvara mreže, što je potvrdio i Grizman.