BOŽOVIĆ POZIVA ZVEZDAŠE: “Ima mnogo ‘iskonstruisanih tema’ , treba nam podrška Delija”

Grof
rvenazvezdafk.com

U prvoj utakmici Kupa Srbije ekipa Crvene zvezde gostuje Čukaričkom, pa se slobodno može reći da za ekipu Miodraga Božovića počinje najbitnija deonica trke za "duplu krunu" .

 

– Čekaju nas dve teške utakmice protiv Čukaričkog. Oni imaju kvalitet, a kup im je način da izađu u Evropu. Ako želimo duplu krunu moramo sutra da ostvarimo dobar rezultat pa da u revanšu na svom terenu prođemo u finale. Dobar rezultat je da se ne izgubi – rekao je Božović, dodavši da učesnika finala ne treba tražiti u prvom meču.

Upitan o atmosferi u srpskom fudbalu, povodom međusobnih optužbi za nameštanje utakmica, Božović je rekao da ne želi da doliva ulje na vatru.

– Bolje da ćutim da se ne bi posle pisala saopštenja. Dovoljno smo već u blatu. Stvorila se mnogo ružna atmosfera u Srbiji oko fudbala. Nije ni čudo što nema navijača kada ništa lepo ne možete da pročitate o fudbalu. Ne treba nama nikakav inat, Crvena zvezda je najveći klub u Srbiji i zato treba da pobeđujemo – uverava Božović.

Trener Zvezde je tom prilikom pozvao sve pristalice crveno-belih jer zbog propagande na kojoj bi pozavideo i Jozef Gebels (ministar propagande Trećeg Rajha).

– Nije lepa atmosfera koja se pravi protiv mene i stranaca. Pravi navijači moraju da znaju da ima mnogo iskonstruisanih tema i ‘botova’. Nije bitno ko je trener nego da Crvena zvezda bude prva. Kada se završi prvenstvo i podvuče crta, onda ćemo da analiziramo, a sada je potrebno jedinstvo – kaže Miodrag Božović.

Meč se igra sutra od 16 sati i 30 minuta na stadionu Čukaričkog.