REMI BEZ GOLOVA PRED PRAZNIM TRIBINAMA: Evo šta je posle utakmice rekao VLADAN MILOJEVIĆ

Fudbaleri Crvene zvezde i Salcburga odigrali su u Beogradu nerešeno 0:0, u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona.

Facebook.comcrvenazvezdafk

Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” odigrana je bez prisustva domaće publike zbog kazne Evropske fudbalske unije, ali je na zapadnoj tribini bilo tačno devetoro navijača Salcburga.

Zvezdine navijače kazna Uefe ipak nije sprečila da pruže podršku svojim fudbalerima. Oni su na pomoćnim terenima iznad južne tribine na video-bimu gledali utakmicu i navijali, a pesme su mogle da se čuju na terenu.

Utakmica nije bila preterano sadržajna. U prvih 20 minuta, crveno-beli su imali kontrolu, da bi Slacburg sredinom prvog dela uspostavio ravnotežu i golmanu Milanu Borjanu uglavno pretili šutevima iz daljine.

Zvezda je u drugom poluvremenu ponovo imala inicijativu u uvodnim minutima, dok Salcburg nije uspevao da pripreti.

Najbolju priliku Zvezda je imala u 70. minutu posle kornera sa leve strane kada je Miloš Degenek bio najviši u skoku, ali je golman Cican Stanković intervenisao na gol-liniji.

U poslednjih petnaestak minuta bitka se vodila na sredini terena, a ekipa Vladana Milojevića je u 90. minutu ponovo posle kornera imala dobru priliku. Ovaj put Veljko Simić je šutirao sa 16 metara, ali se još jednom istakao Stanković.

Revanš utakmica igra se naredne srede u Austriji.

Facebook.comcrvenazvezdafk

Milojević: Odigrali smo dobru i pametnu utakmicu

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je njegova ekipa večeras odigrala “dobru i pametnu” utakmicu protiv Salcburga, u baražu za Ligu šampiona.

Mislim da smo odigrali dobru i pametnu utakmicu. Završeno je prvo poluvreme. Imamo drugo poluvreme koje će se igrati u Salcburgu. Utisak je da je neobično bilo zbog praznih tribina. Nadam se da ćemo imati podršku naših navijača – rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda je večeras na stadionu “Rajko Mitić” igrala nerešeno 0:0 sa Salcburgom u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona, a meč u Beogradu igran je bez prisustva publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (Uefa).

Nemojte zaboraviti, lako donosimo neke zaključke, to nije dobro. Salcburg je ozbiljna i prava ekipa igrala je polufinale Lige Evropa. Ispali su u 90 i nekom minutu… Da ne pričamo o tome. Mislim da smo se nosili sa njima, gledali u oči i nemamo čega da se plašimo. Nikada i nismo – rekao je Milojević.

Zvezdine navijače kazna Uefe ipak nije sprečila da pruže podršku svojim fudbalerima. Oni su na pomoćnim terenima iznad južne tribine na video-bimu gledali utakmicu i navijali, a pesme su mogle da se čuju na terenu.

Mislim da bi bila drugačija utakmica da je bilo naših navijača. Ovom prilikom ih pozivam da u što većem broju dodju u Salcburg. Čulo se na terenu, ali mislim da ova utakmica, posle dužeg vremena, nije onako u ambijentu kako smo navikli da igramo. Nije potrebno nikome, tako je kako je. Lepše je kada imaš navijače koji ti daju vetar u ledja – rekao je trener crveno-belih.

Upitan o povredama Lorenca Ebisilija i Vujadina Savića, Milojević je rekao da će sutra imati više informacija.