REMI U VEČITOM DERBIJU: Zvezda i Partizan igrali nerešeno, crveno-beli i dalje jedini neporaženi

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1, u utakmici devetog kola Super lige Srbije, u 158. "večitom derbiju".

156. veciti derbi
BETA

Partizan je poveo u 33. minutu golom Rikarda Gomeša, a izjednačio je Ričmond Boaći u 72. minutu, posle sporne situacije, pošto je nejasno da li je lopta prešla gol liniju.

Crno-beli su mnogo borbenije ušli u meč, bili su bolji rival na terenu u prvom poluvremenu i sve je bilo na njihovoj strani. Postigli su jedan gol, a imali su i još nekoliko dobrih prilika, od čega četiri u prvih 20 minuta.

Prva je bila samo što su pošli sa centra, u 25. sekundi. Danilo  Pantić je centrirao s leve strane, Milan Borjan se okliznuo, a Marko Janković je loše reagovao i nije uspeo da prosledi loptu u mrežu.

Janković je u glavnoj ulozi bio i u sedmom minutu kada je iskoristio grešku Srdjana Babića, uzeo mu je loptu, ušao u kazneni prostor, ali je sa nekoliko metara iskosa šutirao pored gola.

Partizan je treću priliku imao preko preko Pantića koji je u 17. minutu šutirao pored stative, a potom je šut oprobao i Miletić, ali je njegov udarac iz drugog pokušaja odbranio Borjan.

Izabranici Zorana Mirkovića su bolju igru u prvih 45 minuta uspeli da iskoriste u 33. minutu kada je Gomeš pogodio mrežu crveno-belih. Boaći je pogrešio u dodavanju, lopta je došla do Gomeša koji je povukao desetak metara a potom šutirao sa 16 metara i pogodio mrežu.

Na drugoj strani terena, fudbaleri Zvezde su u prvom poluvremenu u dva navrata šutevima iz daljine pokušavali da savladaju Stojkovića. Prvo je sa oko 18 metara pokušao Čaušić, a potom sa dvadesetak i Rodić.

Zvezda je bolje počela drugo poluvreme, ali je Partizan prvi imao šansu. Pantić je sa oko 25 metara snažno šutirao ka golu Borjana, ali je pogodio prečku.

Nekoliko minuta posle te šanse Partizana na drugoj strani je Ben bio u dobroj poziciji, šutirao je sa oko 18 metara, ali je Stojković bio na pravom mestu.

Crno-beli su nastavili da prete, a crveno-beli su u 68. minutu imali i mnogo sreće. Lopta je posle kornera Partizana ostala na samoj gol liniji, odnosno Borjan je uhvatio u poslednjem trenutku.

Zvezda je posle toga preuzela inicijativu, a četiri minuta kasnije kaznila je promašaje Partizana. Boaći je bio najbolji u skoku posle kornera, zahvatio je loptu glavom, Stojković je uspeo da “izvuče” loptu, ali je sudija Danilo Grujić posle intervencije sudije iza gola Nenada Djokića priznao gol.

Posle toga opao je tempo igre, ekipe nisu napravile šansu, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Crveno-beli su ostali na prvom mestu na tabeli i jedina neporažena ekipa u Super ligi, zauzimaju prvo mesto na tabeli sa 22 boda, a Partizan je treći sa dva boda manje, koliko ima i drugoplasirani Radnički.

Zvezda će u sredu igrati u Kruševcu protiv Napretka, ranije odloženu prvenstvenu utakmicu. Partizan će u sredu igrati u Kupu u Lazarevcu.

U 10. kolu, narednog vikenda, Partizan će u Nišu igrati protiv Radničkog, a Zvezda će dočekati Mladost iz Lučana.