“SILAZAK U PAKAO”: Italijani otkrili šta ih najviše PLAŠI pred okršaj sa Zvezdom na Marakani (VIDEO)

"Gazeta delo sport" je posebnu pažnju posvetio tunelu koji vodi ka travi stadiona "Rajko Mitić".

Instagram.com/crvenazvezdafk

Italijanski mediji su dosta pažnje posvetili duelu između Napolija i Crvene zvezde.

Izanalizirali su sve do tančina, a ono što ih najviše brine je čuveni tunel na Marakani. Ugledna “Gazeta delo sport” posebno o tome piše.

U članku se navodi da postoji razlika u odnosu na prethodne godine jer je tunel okrečen, ali to nije umanjilo emotivni naboj pre izlaska na teren pred više od 50 hiljada navijača. Najbolje to oslikavaju sledeće reči italijanskog novinara:

– Izlaz iz svlačionica izgleda kao savim običan, nalik onom u osnovnim školama. A onda sa desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate da uđete i iz kojeg dopire buka. I počnete da brinete. Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj! Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne! Stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom. Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to prvi deo. Jer kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svetla i čujete buku, niste. Četiri stepenika levo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži. Ulazite u poslednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka sa tribine sa najvatrenijim navijačima. Čovek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svetlost koju vidite u poslednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća – pisalo je u članku.