HRVATSKA RAZBILA ARGENTINU: Selektor “gaučosa” tražio OPROŠTAJ OD NAVIJAČA

Fudbalska reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je sinoć u Nižnjem Novgorodu pobedila Argentinu sa ubedljivih 3:0 u utakmici drugog kola Grupe D.

bETA

Golove za Hrvatsku postigli su Ante Rebić u 53, Luka Modrić u 80. i Ivan Rakitić u 91. minutu. 

Hrvatska je posle trijumfa nad Nigerijom u prvom kolu upisala i pobedu nad najvaćim favoritom u grupi i sa šest bodova obezbedila plasman u nokaut fazu Mundijala.

S druge strane, Argentina je ostala na jednom bodu, osvojenom protiv Islanda u prvom kolu i u poslednjem će se boriti za prolazak u osminu finala.

Selektor fudbalera Argentine Horhe Sampaoli tražio je od navijača da oproste zbog večerašnjeg debakla od Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

– Prvo i najvažnije je to da molim navijače za oproštaj. Emotivno smo slomljeni. Realnost argentininog tima je brilijantnost Lionela Mesija. Ova ekipa nije čvrsta koliko bi trebalo da bude – rekao je Sampaoli posle utakmice u Nižnjem Novgorodu.

Reprezentacija Argentine se uoči sa Nigerijom u trećem kolu nalazi pred eliminacijom već u grupnoj fazi šampionata.

Pohvalno je govorio o reprezentaciji Hrvatske, za koju je rekao da je izvrsna ekipa.

– Teško je nastaviti napred, bez potrebne motivacije. Neki igrači se verovatno nisu prilagodili formaciji. Veoma sam pogodjen porazom i verovatno nisam razumeo utakmicu kako je trebalo – rekao je selektor Argentine.

Sampaoli je na konferenciji za novinare posle utakmice bio žestoko na meti medija iz Argentine. Zanimljiv komentar imao je reporter BBC-ja, koji je naveo da je “van dešavanja” svako ko misli da su engleski novinari brutalni.