“HVALA ZA SVE, KAPITENU”: Italija se u suzama oprašta od preminulog DAVIDA ASTORIJA (FOTO GALERIJA)

Davide Astori
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Poslednji pozdrav i počast odaje se preminulom kapitenu Fjorentine Davideu Astoriju u Firenci.

Davide Astori, italijanski reprezentativac i kapiten FK “Fjorentina” preminuo je u noći između subote i nedelje, a smrt je nastupila u snu usled zastoja rada srca.

Astorijeva porodica je zahtevala da sahrana ne bude ni fotografijana ni snimana, ali se veliki broj predstavnika medija našao ispred bazilike u kojoj je održana misa za upokojenje duše rano preminulog fudbalera.

Pored najbližih članiova familije i prijatelja, tu su i predstavnici fudbalskih klubova i italijanskih državnih institucija, zatim mnogobrojne javne ličnosti iz sveta politike, sporta, estrade… 

Došli su Astorijevi saigrači iz Fjorentine, kao i predstavnici stručnog štaba i uprave kluba. Zatim su se pojavili Alesandro Florenci, Matia Perin i sadašnji igrač Juventusa Federiko Bernardeki koji je briznuo u plač nakon što je dobio veliki aplauz prisutnih.

Među gomilom ljudi su Frančesko Toti, Federiko Kijeza, Đuzepe Rosi, Federiko Balzareti, Alesandro Matri, Stefan el Šaravi, Karlos Sančez, Mario Baloteli, italijanski premijer Mateo Renci, ali i fudbaleri Juventusa koji su sinoć u spektakularnoj utakmici u Londonu izbacili Totenhem i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

Dirljiv momenat biće trenutak ispred stadiona Fjorentine “Artemio Franki”, kada će automobil sa Astorijevim telom proće poslednji put pored stadiona kluba čiji je pokojni Davide bio kapiten. Tamo su brojni šalovi, cveće i poruke ostavljene njemu u čast.