ILIEV NE ŽURI SA POJAČANJIMA: “Cilj je da napravimo ekipu koja će dugo igrati zajedno”

Stadion Partizana
Beta

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da taj klub ne žuri sa dovođenjem novih fudbalera i da želi da napravi ekipu koja će dugo igrati zajedno.

 

– Nigde ne žurimo. Jednostavno, bićemo bolji i uigraniji sa timom iz prvog dela sezone posle novih priprema, sigurno i kvalitetniji. Želim da u ovom prelaznom roku napravimo ekipu koja će dugo ostati na okupu – rekao je Iliev novinarima u Beogradu.

Partizan je predstavio samo jedno pojačanje do sada, levog beka Slobodana Uroševića.

Sportski direktor aktuelnog šampiona Srbije je naveo da je Partizan “počeo kako dolikuje”, od odbrane.

Iliev je istakao da “ne voli da govori o eventualnim dolascima i odlascima dok ne bude gotovo”.

– Doći će još nekoliko igrača, ali ne previše, ne kao u prethodnim prelaznim rokovima. Ako rešimo tih nekoliko transfera koje imamo na umu, Partizan u narednih godinu dana će svaki prelazni rok imati samo dopunu – kazao je Iliev.

On je rekao da klub čini sve da prelazni rok bude “rešen” do odlaska ekipe na pripreme na Kipar.

– Navikli smo navijače i javnost da dovodimo igrače koji nisu realni za naše tržište i sada nema povratka, moramo da dižemo lestvicu i dovodimo skuplje igrače na tržištu – rekao je direktor crno-belih.

Kada je reč o brazilskom veznom fudbaleru Evertonu Luizu, Iliev je rekao da mu “želi sve najbolje”, da li otišao sada iz kluba ili na leto.

– Niko ne može da voli više od mene, moja prva akvizicija, želeo sam ga svim silama. On je izrastao u heroja, lidera, srce ekipe, dao je stvarno sve. Ostaje mu nepunih pet meseci ugovora. Pokušavamo da ga ubedimo, uslovi koje smo mu ponudili su neverovatni, ali s obzirom na njegov kvalitet, dobio je neverovatan broj ponuda, mnogo većih od onoga što mi možemo – rekao je Iliev.

Kao jedan od argumenata za njegovu prodaju u januaru je to što Everton zbog suspenzije neće moći da igra protiv Viktorije Plzenj u šesnaestini finala Lige Evropa.

Govoreći o Leandru Tavambi, direktor je rekao da klub “nema preveliku potrebu” da ga proda, ali da sve zavisi od tržišta i da je kamerunski fudbaler imao “sezonu iz snova”.