IZ LOŽE U BOLNICU: Maradoni pozlilo, fanovi širom sveta ZGROŽENI NJEGOVIM PONAŠANJEM od sinoć (FOTO+VIDEO)

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona hitno je sinoć prebačen u bolnicu u Sankt Peterburgu, pošto mu je pozlilo posle utakmice Argentine i Nigerije.

Beta

Kako piše britanski list “Sun”, Maradona je uz pomoć prijatelja jedva napustio ložu odakle je gledao utakmicu, a potom mu je prva pomoć ukazana već na stadionu.

Argentina je sinoć u Sankt Peterburgu pobedila Nigeriju sa 2:1 i tako se plasirala u osminu finala Mundijala. 57-godišnji Argentinac je pobedonosni gol svoje reprezentacije u 86. minutu proslavio euforično, a u jednom momentu je, protivno pravilima, pokazao i srednji prst (sudijama, publici, Nigerijcima, nije baš najjasnije kome)

U međuvremenu, Maradona se oglasio i rekao da je dobro. Kako je danas preneo Bi-Bi-Si (BBC), Maradona je rekao da ga “mnogo boli vrat”.

– Želim svima da kažem da sam dobro. Pregledao me je lekar i preporučio da odem kući pre početka drugog poluvremena, ali želeo sam da ostanem, pošto smo rizikovali prolaz dalje. Kako mogu da odem? – naveo je 57-godišnji Maradona.

Maradona je kao kapiten predvodio Argentinu do trijumfa na Svetskom prvenstvu 1986. godine. Odigrao je 91 utakmicu za Argentinu i postigao je 34 gola. Od 2008. do 2010. godine bio je selektor državnog tima.