IZNENAĐENJE U SINSINATIJU: Kirjos POBEDIO Nadala, u POLUFINALU opet sa Špancem

Nik Kirjos
Twitter/Nicholas Kyrgios

Nik Kirjos plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju pobedom protiv Rafaela Nadala u dva seta – 6:2, 7:5.

Australijanac, 23. igrač planete izjednačio je međusobni skor u okršajima sa Špancem na 2:2, a posebno je bio ubedljiv u prvom setu.

Otvorio je meč na savršen način – brejkom, da bi posle gema bez izgubljenog poena uspeo da stigne do još jedng i velikih 3:0, posle nepunih deset minuta igre.

Nastavio je u istom ritmu, osvajavši poene bez previše problema, da bi posle svega 26 minuta igre poveo u setovima. 

Novi-stari svetski broj jedan uspeo je da se konsoliduje na startu drugog dela igre, ali nije uspeo da održi nivo igre, pa mu je Nik u petom gemu još jednom oduzeo servis.

Delovalo je da će Kirjos rutinski privesti susret kraju, posebno posle nove dve brejk, odnosno tri meč lopte. Međutim, Rafa ih spasava i po prvi put pravi brejk na meču, ali ne uspeva i da izbori odlučujući set.

Raspoloženi Kirjos odmah uzvaraća na identičan način i prvu sledeću meč loptu pretvara u veliki trijumf.

Australijanac je imao deset aseva, naspram četiri Špančeva, ali i osvojio čak 86 odsto poena na prvi servis, a Nadal 64.

Rival u borbi za finale biće mu još jedan Španac – David Ferer, koji je eliminisao trećeg nosioca iz Austrije Dominika Tima u dva seta (6:3, 6:3), dok se u drugom polufinalu sastaju domaći predstavnik Džon Izner i Bugarin Grigor Dimitrov.